Το στοιχειωμένο σπίτι

Ο Παναγιώτης, ένας πολυμαθής νεαρός και εκκολαπτόμενος αρχαιολόγος, μετακομίζει με τους γονείς του στον Βόλο και εγγράφεται στην πρώτη γυμνασίου. Σιγά σιγά ο Παναγιώτης θα ενσωματωθεί στην παρέα των συμμαθητών του, οι οποίοι έχουν μπλεχτεί σε μια περιπέτεια μυστηρίου με αφορμή το «στοιχειωμένο» –κατά τα λεγόμενα– σπίτι της γειτονιάς.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι το σπίτι αυτό έχει μεγάλη σχέση με δύο πολύ σημαντικά ιστορικά γεγονότα του Βόλου: Το 1922 ο εβραϊκής καταγωγής καπνέμπορος Χέρμαν Σπήρερ σώζει πολλούς Χριστιανούς Μικρασιάτες προστατεύοντάς τους στις καπναποθήκες του στη Σμύρνη. Έπειτα ναυλώνει ατμόπλοια και τους φυγαδεύει στον Βόλο. Πολλά χρόνια αργότερα οι Χριστιανοί του Βόλου φυγαδεύουν και σώζουν περίπου το 80% του πληθυσμού της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, την εποχή που εκείνοι καταδιώκονταν για να αποσταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δυο αληθινά γεγονότα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που διδάσκουν ότι η ζωή κάνει πολλούς κύκλους.

Μια περιπέτεια μυστηρίου για παιδιά, με αναφορές στα σημαντικότερα ιστορικά σημεία και στους χώρους πολιτισμού της πόλης του Βόλου.

Το βιβλίο περιέχει παράρτημα με links με οπτικοακουστικό υλικό, ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, αλλά και χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, που θα ασχοληθούν με το βιβλίο στην τάξη.

Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
Σελίδες: 144
Κωδικός: 21546
ISBN: 978-618-02-0828-3
Τιμή: 7,20 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Μίνωας

Συγγραφέας: 

Αργυρώ Μουντάκη