Τα γατόνια

Γνωρίστε ΤΑ ΓΑΤΟΝΙΑ! Ακόμα μια διασκεδαστική ιστορία από τις εκδόσεις Φουρφούρι, με πολύ δυνατό μήνυμα για τους μικρούς αναγνώστες. Δεν πρέπει ν’ αφήνουμε τον φόβο και τα στερεότυπα να μας περιορίζουν. Είμαστε ικανοί για τα πάντα!

Το κείμενο είναι της Catherine Metzmeyer και η υπέροχη εικονογράφηση του Grégoire Mabire. Από τις εκδόσεις Φουρφούρι, κυκλοφορεί με δική του εικονογράφηση ακόμα ένα βιβλίο, το Οδοντοβουρτσάκιας εναντίον Τρυποδόντη.

Ένας γατούλης ονειρεύεται να γίνει μέλος μιας γατοσυμμορίας του δρόμου. Όλοι όμως του λένε ότι είναι ακόμα πολύ μικρός, σχεδόν μωρό. Τον αφήνουν έξω από τις βόλτες τους, δεν θέλουν να μπλέκει στα πόδια τους. Μικρός μπορεί να είναι, αλλά είναι και αρκετά γενναίος! “Θα το κάνω κι ας φοβάμαι!” λέει και χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του για να τους ακολουθήσει κρυφά και τελικά… να τους σώσει! Σύσσωμη η γατοσυμμορία πανηγυρίζει και ευγνωμονεί τον μικρούλη γάτο.

ΤΑ ΓΑΤΟΝΙΑ μας μαθαίνουν να μην αφήνουμε τον φόβο και τα στερεότυπα να μας περιορίζουν. Είμαστε ικανοί για τα πάντα!

Μέσα από την διασκεδαστική ιστορία και τις υπέροχες εικόνες, καταλαβαίνουμε πως καμιά φορά χρειαζόμαστε τη βοήθεια κάποιου μικρότερου από εμάς. Μαθαίνουμε μέσα από την περιπέτεια του γατούλη πως η εμφάνιση και η μικρή σωματική διάπλαση δεν μας καθορίζουν. Το πιο σημαντικό είναι να εμπιστευόμαστε το μυαλό και την ψυχή μας. Το θάρρος του μικρού, αποδεικνύει γιατί δεν πρέπει ν’ αφήνουμε τον φόβο και τα στερεότυπα να μας περιορίζουν. Είμαστε ικανοί για τα πάντα!

Πραγματικός τίτλος: THE STREET CAT GANG

Μεταφραστής: Χριστίνα Θεοχάρη

Διαστάσεις: 22.5 X 27.5

Σελίδες :32

ISBN: 9786188446380

Τιμή: 11,61 ευρώ

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Φουρφούρι

Συγγραφέας: 

Catherine Metzmeyer & Grégoire Mabire