Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων ή η παραξενοπεριεργοτερότερη ιστορία

Ποιος είναι ο πιο ευφάνταστος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά την κλασική παγκόσμια λογοτεχνία;

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή επιστρέφουν με τη νέα σειρά βιβλίων ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μετά τον Τομ Σόγερ, το πρώτο βιβλίο της σειράς κυκλοφορεί η πιο παράξενη ίσως ιστορία της παιδικής λογοτεχνίας, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων ή η παραξενοπεριεργοτερότερη ιστορία.

Στο χρυσαφένιο δειλινό, στον Τάμεση απαλά κωπηλατούμε κι οι τρεις μικρές μου φίλες μού ζητούν μια ιστορία να πούμε. «Άντε λοιπόν! Ξεκίνα να μας λες» φωνάζει ανυπόμονα η πρώτη.
Η δεύτερη ζητά να είναι ιστορία τρελούτσικη. Η τρίτη όλο τη διακόπτει.Σε κείνη τη βαρκάδα είναι που γεννήθηκε τούτη η παράξενη Χώρα των Θαυμάτων, αστεία, παράλογη μα και σοφή, πατρίδα των πιο αλλόκοτων πλασμάτων.Κι εσύ, Αλίκη μου αληθινή, τώρα που η ιστορία σου είναι έτοιμη, γραμμένη στην παιδική καρδιά σου κράτα τη, σαν δώρο και σαν όνειρο, για πάντα φυλαγμένη.

Με λεπτές πινελιές χιούμορ, η προσεγμένη διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Λιούις Κάρολ από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου, πέρα από ότι φωτίζει με μαεστρία, τα κεντρικότερα σημεία του έργου, αναδεικνύει και τους συμβολισμούς του. Η Ίρις Σαμαρτζή εμπνέεται από το ονειρικό και περιπετειώδες πλαίσιο της ιστορίας και, αφήνοντας τη φαντασία της πιο ελεύθερη από ποτέ, γίνεται και εκείνη μια Αλίκη που μας παρασέρνει μέσα από τα σχέδια και τους χρωματισμούς του βιβλίου στον μαγικό κόσμο της εικονογράφησης, σε ένα πολύχρωμο ταξίδι γεμάτο τραπουλόχαρτα, λαγούς, ψευτοχελώνες και περίεργα πτηνά.

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων ή η παραξενοπεριεργοτερότερη ιστορία, είναι μια πρωτότυπη διασκευή γεμάτη εκπλήξεις, κατάλληλη για μικρούς αναγνώστες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την κλασική παιδική λογοτεχνία.

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Σειρά: Μικρά Μεγάλα Κλασικά

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 6+

Σελίδες: 36

Σχήμα: 24 Χ 22

ΙSBN: 978-960-569-966-6

Τιμή: 11,99 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: 

Αντώνης Παπαθεοδούλου