FAIRPLAY o Nεραϊδοακρίδος

Οι εκδόσεις ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ παρουσιάζουν ένα παραμύθι διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα, με τίτλο “FAIRPLAY o Nεραϊδοακρίδος”. Ένα βιβλίο, κατά της Αθλητικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, της ξενοφοβίας και υπέρ του «ευ αγωνίζεσθαι», το οποίο εμπνεύστηκαν, έγραψαν και εικονογράφησαν 18 παιδιά Δημοτικού για όλα τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά!

Όταν τα παιδιά γράφουν... απαντούν ηχηρά και μας δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο για να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων, οι εικόνες των άδειων ποδοσφαιρικών γηπέδων και για το πως ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει επιτέλους να γίνει ένα κατ’ ουσία κομμάτι του πολιτισμού μας.

Η ιδέα για την έκδοση του βιβλίου ολοκληρώθηκε μέσα από την κινητοποίηση και τη συλλογική προσπάθεια των παιδιών και των γονιών τους, προκειμένου να διαδοθούν τα μηνύματα του παραμυθιού, αλλά και να επιτευχθεί ο σκοπός της έκδοσής του, που είναι η οικονομική στήριξη φορέων για την προστασία και τη στήριξη της ανηλικότητας, των Παιδικών Χωριών SOS και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών.

Η έκδοσή του έχει τεθεί ήδη υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της UNESCO.

Έμπνευση - Δημιουργία:
Χριστιάνα Παναγοπούλου-Κορομάντζου, Παναγιώτης Ευθυμίου
(Μαθητές Δημοτικού)
Επιμέλεια Έκδοσης:
Μαργαρίτα Στενιώτη (Εφέτης, τ. Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.),
Ιωάννης Παναγόπουλος (Αν. Αθλητικός Εισαγγελέας)

Εικονογράφηση (Μαθητές Δημοτικού):
Αναστασία Προδρομίδου, Ανδρέας Τζανάκης, Αργυρώ Κωτουλοπούλου, Αριστείδης Βουλγαρίδης, Βάνα Τζαβέλλα, Δέσποινα Καμπάνη, Δημήτρης Πελέκος, Ερμίνα Χριστοφόρου, Ευαγγελία Λερίδη, Ευγενία Ρεμούνδου, Κατερίνα Μισιρλή, Νικόλας Ευθυμίου, Ρίτα Ιωαννίδου, Σοφία Μάμα, Φρειδερίκη Καζαμία, Χριστίνα Κορωναίου

Σελίδες: 34
Διαστάσεις: 24 Χ 22
Βιβλιοδεσία (Σκληρό)
ISBN: 978-618-5033-70-5
Τιμή: 9,80 €

Επιμέλεια:Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Μένανδρος

Συγγραφέας: 

Έμπνευση - Δημιουργία: Χριστιάνα Παναγοπούλου-Κορομάντζου, Παναγιώτης Ευθυμίου (Μαθητές Δημοτικού)