Το καρπούζι αναμφίβολα είναι το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε νερό 90%, ξεδιψάει όποιον το γευτεί και παράλληλα τέρπει τον ουρανίσκο του. Εάν επιθυμήσετε να ενυδατωθείτε μέσω αυτού, δοκιμάστε να φτιάξετε γρανίτα καρπούζι με τα παρακάτω λίγα υλικά που σας προτείνουμε.
Υλικά:
• 400 γρ κατεψυγμένο καρπούζι (καθαρισμένο)
• 50 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
• αλκοόλ όπως λικέρ λαστίχα (προαιρετικά για ενήλικες)
Οδηγίες παρασκευής:
- Κόβετε το καρπούζι σε πολύ μικρά κομμάτια και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
- Το πολτοποιείτε στο μπλέντερ και το βάζετε σε θήκες για παγάκια. Προτιμήστε σιλικόνης ή πλαστικές και όχι μιας χρήσης.
- Τοποθετείτε στην κατάψυξη.
- Όταν είναι έτοιμα τα καρπουζοπαγάκια, τα τοποθετείτε στο μπλέντερ μαζί με λίγο μέλι (ανάλογα το πόσο γλυκιά θέλετε την γρανίτα σου) και χτυπάτε.
- Αδειάζετε σε ποτήρια και απολαμβάνετε αμέσως.