Γρανίτα καρπούζι για μικρούς και μεγάλους

Το  καρπούζι αναμφίβολα είναι το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού.  Λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε νερό 90%, ξεδιψάει όποιον το γευτεί και παράλληλα τέρπει τον ουρανίσκο του. Εάν επιθυμήσετε να ενυδατωθείτε μέσω αυτού, δοκιμάστε να φτιάξετε γρανίτα καρπούζι με τα παρακάτω λίγα υλικά που σας προτείνουμε.

Υλικά:
• 400 γρ κατεψυγμένο καρπούζι (καθαρισμένο)
• 50 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
• αλκοόλ όπως λικέρ λαστίχα (προαιρετικά για ενήλικες)


Οδηγίες παρασκευής:

  1. Κόβετε το καρπούζι σε πολύ μικρά κομμάτια και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
  2. Το πολτοποιείτε στο μπλέντερ και το βάζετε  σε θήκες για παγάκια. Προτιμήστε σιλικόνης ή πλαστικές και όχι μιας χρήσης.
  3. Τοποθετείτε στην κατάψυξη.
  4. Όταν είναι έτοιμα τα καρπουζοπαγάκια, τα τοποθετείτε  στο μπλέντερ μαζί με λίγο μέλι (ανάλογα το πόσο γλυκιά θέλετε την γρανίτα σου) και χτυπάτε.
  5. Αδειάζετε σε ποτήρια και απολαμβάνετε αμέσως.

Πηγή: https://misshealthyliving.gr/