Πλάθω ένα ειδώλιο από ζύμη

Η νέα δράση του Αρχαιολογικoύ Μουσείου Θεσσαλονίκης εμπνέεται από τα νεολιθικά ειδώλια αλλά και τις πασχαλινές προετοιμασίες στην κουζίνα του σπιτιού!

Πλάθουμε ένα ειδώλιο από ζύμη και το ψήνουμε μαζί με τα κουλουράκια της Λαμπρής!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ! Η ζύμη δεν τρώγεται γιατί περιέχει πολύ αλάτι και χρωστικές!

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης μπορείς να δεις και να θαυμάσεις προϊστορικά ειδώλια από την αρχαία Μακεδονία, φτιαγμένα από πηλό. Το χώμα και το νερό έδωσαν το πιο αγαπητό υλικό που επιλέχθηκε από γενιές ανθρώπων για να δώσει μορφή και πνοή σε εικόνες ανθρώπων, ζώων και αντικειμένων.

Η λέξη ειδώλιο, υποκοριστικό της λέξης εἴδωλον, χρησιμοποιείται για να περιγράψει αντικείμενα που είναι εικόνες υπαρκτών και φανταστικών όντων και αντικειμένων.

Θα ήθελες κι εσύ να φτιάξεις ένα ειδώλιο από ζύμη;

Για να ξεκινήσεις δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες ή να δεις ένα σύντομο βίντεο! Συνδύασε χρώματα, σχήματα και υφές για να πλάσεις έναν άνθρωπο, ένα ζώο, ένα αντικείμενο. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και δώσε μορφή σε ένα ιδιαίτερο, δικό σου, υπαρκτό ή φανταστικό ον!

Μπορείς, επίσης, να γνωρίσεις ορισμένα από τα προϊστορικά ειδώλια που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στείλε μας μια καλή φωτογραφία του έργου σου στο amth@culture.gr και εμείς θα το αναρτήσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μουσείου!  

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+