Μένουμε ασφαλείς και... χρωματίζουμε τις αρχαιότητες του μουσείου

Χρωματίζω την αρχαιότητα !

Με μια σελίδα αντιστρές ζωγραφικής που εμπνέεται από την προϊστορική συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται η καινούργια ψηφιακή δράση ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ [1].

Πάμε να ξεκινήσουμε τη δράση;

Κατέβασε την εικόνα ζωγραφικής, για να δημιουργήσεις ένα πολύχρωμο έργο με τον δικό σου τρόπο.

Μπορείς να εκτυπώσεις τη σελίδα και να τη χρωματίσεις με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ή ότι άλλο θέλεις. Αν πάλι προτιμάς την ψηφιακή τεχνολογία, μπορείς να ανοίξεις το αρχείο με ένα πρόγραμμα ζωγραφικής και να χρωματίσεις τη σελίδα με τα ειδικά εργαλεία του προγράμματος. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, θα βρεις οδηγίες στο παρακάτω σύντομο βίντεο.

Τα αντικείμενα που συνθέτουν τη σελίδα ζωγραφικής, προέρχονται από την προϊστορική συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα αντικείμενα αλλά και για αυτούς που τα δημιούργησαν, τους προϊστορικούς κατοίκους της Μακεδονίας.

Οι μικροί φίλοι μας μπορούν να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους με ένα παιχνίδι αντιστοίχισης.

Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου, συνδυάζοντας τα χρώματα που σου αρέσουν, για να φτιάξεις μία ιδιαίτερη, δική σου, χρωματική σύνθεση! Στείλε μας το έργο σου στο amth@culture.gr και εμείς θα το αναρτήσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μουσείου και στην ψηφιακή έκθεση που θα γίνει με όλα τα έργα που θα λάβουμε.

Kαλή δημιουργία!

Σχεδιασμός & υλοποίηση δράσης: Χρύσα Φωτιάδου, εικαστικός ΑΜΘ

 
 
 

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon Παιχνίδι αντιστοίχισης562.01 KB

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+