Πλανητάριο Αθηνών - Ίδρυμα Ευγενίδου

To νέο ψηφιακό Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος, με διάμετρο θόλου 25 μέτρα και επιφάνεια 950 τετραγωνικών μέτρων, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό πλανητάριο στον κόσμο.

Σε μια υπερσύγχρονη αίθουσα προβολών, χωρητικότητας 280 ατόμων, με ειδικά σχεδιασμένα κεκλιμένα καθίσματα διαδραστικής συμμετοχής, το νέο Ευγενίδειο Πλανητάριο προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει ένα μοναδικό εικονικό ταξίδι στα άστρα. Από τα πιο θεαματικά προβολικά συστήματα που περιλαμβάνει το νέο πλανητάριο είναι τρία συστήματα τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας που καλύπτουν όλη την οθόνη. Εκτός από την αίθουσα προβολών, το πλανητάριο διαθέτει 1.800 τ.μ. εκθεσιακών χώρων, ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και μια επιστημονική βιβλιοθήκη.

Το πλανητάριο ως μέσο συνθετικής επιμορφώσεως, της πιο ευχάριστης και αποτελεσματικής που έχει επινοηθεί ποτέ, σύντομα κατέστη ένας σπουδαίος τρόπος για εκατομμύρια ανθρώπους να μάθουν πράγματα που πίστευαν http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=306είναι πέρα από τη μαθησιακή ικανότητά τους, για τους μεγαλύτερους να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους νεότερους και για τους εμπειρογνώμονες να έρθουν σε επαφή με τους ανειδίκευτους. Γιατί το πλανητάριο διαθέτει μια εκπληκτική δυνατότητα, αφού και οι επιστήμονες, αλλά και αυτοί που διαθέτουν στοιχειώδη μόνο εκπαίδευση, μπορούν να απολαύσουν την ίδια ακριβώς παράσταση, έχοντας κοινή συναίσθηση της γενικής εξέλιξης των γεγονότων και της συσχέτισης αιτίων και αποτελεσμάτων.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις παραστάσεις και τις ώρες τους

Τιμές εισητηρίων

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Κόστος: 

6-8 ευρώ (μειωμένο εισιτήριο 4-5 ευρώ)

Ώρες λειτουργίας: 

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:30 – 20:30 (προβολές ανά μία ώρα), Σάββατο και Κυριακή 10:30 – 20:30

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ. 210 9469600, 210 9469621 www.eugenfound.edu.gr

Διεύθυνση: 

Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης)

Πόλη: