Μουσεiο Συναισθηματων

Ένα ξεχωριστό παιδικό μουσείο, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ Παιδικής Ηλικίας, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Φιλοπάππου, σε ένα μικρό, διατηρητέο κτήριο και αφορά παιδιά από 4 έως 12 ετών.

Χρησιμοποιεί τα εκθέματά του (πίνακες, τρισδιάστατες ξύλινες κατασκευές) το παιχνίδι και τα παραμύθια για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο των συναισθημάτων και να κατανοήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και τους άλλους.

Παίζοντας με τα εκθέματα, οι ελεύθεροι επισκέπτες του (ενήλικες και παιδιά) μπορούν να εκβαθύνουν στη μεταξύ τους σχέση.

Eκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες 

Επίσης, στο μουσείο πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, όπου ειδικά καταρτισμένοι εμψυχωτές ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, πάντα μέσα από το παιχνίδι.

Σύμβουλος για γονείς και εκπαιδευτικούς 

Μέσω συμβουλευτικών και βιωματικών σεμιναρίων που αφορούν στη συναισθηματική ανάπτυξη, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ Παιδικής Ηλικίας μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμβουλο για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Τα παιχνίδια με τα παραμύθια και η αφήγηση έχουν κεντρικό ρόλο ανάμεσα στις δραστηριότητές του, καθώς αναγνωρίζεται η αξία τους για τη συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών.

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Κόστος: 

3 Ευρώ

Ώρες λειτουργίας: 

Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες καθημερινά: 10π.μ. -2 μ.μ.. Tηλ.: 210 9218329 http://mce.gr/

Διεύθυνση: 

Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου, λόφος του Φιλοπάππου,

Πόλη: