Μουσείο Κούκλας Στην Λάρισα

Περισσότερες από 300 κούκλες υπάρχουν στο Μουσείο και η επισκεψιμότητα είναι αρκετά μεγάλη.

Τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα στο πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κούκλας, που στήθηκε σε αίθουσα που παραχώρησε ο δήμος Λαρισαίων στο παλαιό συγκρότημα του Μύλου του Παπά.

Το δημιούργησε η Σοφία Φουτζοπούλου η όποια είναι και η υπεύθυνη του Δημοτικού Κουκλοθέατρου «Τιριτόμπα» που για πολλά χρόνια διασκεδάζει τα παιδιά της Λάρισας και όχι μόνον.

Πρόκειται για κούκλες που έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετείχαν στις παραστάσεις του «Τιριτόμπα», αντιπροσωπεύουν διάφορες εποχές, ηλικίες, τάσεις αλλά και το ζωντάνεμα γνωστών παραμυθιών που έχουν συντροφέψει τα παιδικά χρόνια όλων.

Το Μουσείο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στην παγκόσμια τέχνη του κουκλοθέατρου. Ένας τόπος όπου θα μπορεί κάποιος να δει, να ακούσει, να μάθει, να δημιουργήσει και ο ίδιος όχι μόνο κούκλες αλλά και όνειρα, αφού εκτός από τους μικρούς και οι μεγάλοι έχουν ανάγκη από παραμύθια.

Παράλληλα λειτουργούν και εργαστήρια για παιδιά που τους δίνουν την δυνατότητα να μάθουν τον τρόπο κατασκευής μίας κούκλας και ήδη πάνω από 400 παιδιά τα παρακολουθούν.

Ακόμη λειτουργεί ένα εργαστήρι ξυλογλυπτικής όπου τα παιδιά φτιάχνουν μαριονέτες, ένα πηλοπλαστικής όπου «πλάθουν» μαριονέττες και ένα τρίτο για κατασκευή κούκλας από φελιζόλ. Τέλος υπάρχει και εργαστήρι για… επίδοξους μικρούς ζογκλέρ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Ώρες λειτουργίας: 

Ανοιχτά στο κοινό κάθε Σαββατοκύριακο και καθημερινά στα σχολεία

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες στο «κουκλοτηλέφωνο»: 2410 251657.

Διεύθυνση: 

Το Κουκλοθέατρο «Τιριτόμπα» βρίσκεται στην οδό Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα.

Πόλη: