Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελασσόνα

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ελασσόνας κατασκευάστηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό από το Δήμο Ελασσόνας και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Δημοτικής Αρχής.

Απευθύνεται σε νέους και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έχοντας σαν σκοπό να τους μάθει το σωστό τρόπο συμπεριφοράς τόσο σαν μέλλοντες οδηγοί αυτοκινήτων όσο και σαν πεζοί.

Είναι πλήρως εξοπλισμένο διαθέτοντας εκτός από τη σήμανση των δρόμων του, ένα στόλο ηλεκτροκίνητων οχημάτων για παιδιά, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μέχρι 8 χλμ/ώρα, καθώς και μεγάλο αριθμό ποδηλάτων διαφόρων μεγεθών μαζί με κράνη, ειδικά γιλέκα με αντανακλαστική επιφάνεια κλπ.

Δυτική άποψη του Πάρκου

Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη της ελάττωσης και εν τέλει της εξάλειψης των τροχαίων ατυχημάτων μέσω της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μπορούν να μάθουν οι νέοι τον τρόπο με τον οποίο είναι σε θέση να κινούνται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε ένα περιβάλλον αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου όπως είναι οι σύγχρονοι δρόμοι.

Ο φόρος αίματος στην άσφαλτο είναι βαρύς κάθε χρόνο και η Επαρχία Ελασσόνας δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Το λυπηρό δε είναι πως αυτόν τον φόρο τον πληρώνουν κυρίως νέοι άνθρωποι. Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε σε αυτό το πρόβλημα και να δραστηριοποιηθούμε προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των τροχαίων ατυχημάτων.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πόλη: 

Πάρκα: