37ο φεστιβάλ παιδιού στο Αλσος Βαρβαρεσού

Την Παρασκευή, το Σάββατο & τη Κυριακή 9-10-11 Μαΐου, στο ΑΛΣΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ, το 37Ο φεστιβάλ παιδιού του Δήμου μας θα υποδεχθεί και φέτος τα παιδιά του Δήμου μας. Οι πύλες του θα ανοίξουν την Παρασκευή 9 Μαΐου το απόγευμα  και θα κλείσουν την Κυριακή 11 Μαΐου το βράδυ.

Για ακόμα μια φορά η νεολαία του Δήμου μας θα παρουσιάσει ένα αντιπροσωπευτικό τμήμα της δουλειάς που έκανε, στο σχολείο ή τις νεολαιίστικες ομάδες και οργανώσεις, όλο τον προηγούμενο χρόνο.

Ας είμαστε όλοι εκεί για να απολαύσουμε τις δημιουργίες τους, αλλά και για να τους δώσουμε τη χαρά της συμπαράστασης και της ικανοποίησης για τη δουλειά τους.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να ενημερωθείτε από το ειδικό φυλλάδιο που θα κυκλοφορήσει στα σχολεία, το ΠΕ.Α.Π. και στο χώρο του Άλσους Βαρβαρέσου.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και τη Κυριακή, 9, 10 & 11 Μαΐου στις 21:00, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΥΚΗΣ, το ΠΕ.Α.Π. και η θεατρική του ομάδα υπό τον σκηνοθέτη Πέτρο Δαμουλή, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι, «Λοκαντιέρα».

«Λοκάντα» είναι το ξενοδοχείο ύπνου και φαγητού, κάτι σαν τις δικές μας «πανσιόν». Σε μια τέτοια Λοκάντα παίζεται η κωμωδία: σκηνικό που θυμίζει τη «Βαβυλωνία του Βυζαντίου», μόνο που εδώ το κύριο πρόσωπο είναι γυναίκα γεμάτη τσαχπινιά και χάρες, η Μιραντολίνα (το όνομά της σημαίνει η «θαυμαστούτσικη») και γύρω από το πρόσωπό της πλέκεται όλη η δράση. Όλα σχεδόν τα ανδρικά πρόσωπα της κωμωδίας (Ιππότης, Μαρκήσιος, Κόμης, Φαμπρίκης, Υπηρέτης του Ιππότη) με αυτήν έχουν να κάνουν, ενώ οι δύο θεατρίνες μπαίνουν για να διευκολύνουν τη δράση και δίνουν την ευκαιρία στους δύο ερωτοχτυπημένους άνδρες, να απομακρυνθούν για λίγο από τη Λοκαντιέρα, για να της δοθεί ίσα ίσα ο χρόνος να τυλίξει τον «Κύριο Ιππότη». Μόνο που αυτός ο «αγριάνθρωπος» έχει πέσει εκεί μέσα από ένα άλλο κόσμο, όπου τον πρώτο λόγο τον έχει η ντομπροσύνη αρχικά, αλλά τα σπαθιά και τα στιλέτα στην πρώτη παρασπονδία. Ευτυχώς που η Λοκαντιέρα κατάφερε να βρεθεί προστατευμένη στη δύσκολη στιγμή (όχι βέβαια από τον «κηδεμόνα» της, άφραγκο Μαρκήσιο) κι έτσι το έργο δεν καταλήγει σε ερωτικό δράμα.

Είναι μια πολύ καλή σκηνοθετική δουλειά, του για δώδεκα χρόνια σκηνοθέτη της Θεατρικής Ομάδας Πεύκης του ΠΕ.Α.Π. Πέτρου Δαμουλή, που μας λέει με πολλή αγάπη και σεμνότητα: «Κλείνοντας 12 χρόνια θεατρικής παρουσίας στο Δήμο Πεύκης και αργότερα Λυκόβρυσης – Πεύκης, μετά από αρκετές επιτυχημένες παραστάσεις, αποφάσισα να ανεβάσω τη Λοκαντιέρα του Κάρλο Γκολντόνι, ενός μεγάλου κωμωδιογράφου του 18ου αιώνα. Ένα έργο με πλούσια πλοκή, με κωμικές ανατροπές, που θεωρείται από τα καλύτερα έργα του πολυγραφότατου συγγραφέα.

Πλαισιωμένος από ταλαντούχους και άξιους ηθοποιούς, ερασιτέχνες μεν, αλλά με επαγγελματική συνείδηση, που με κέφι και μεράκι προσπάθησαν και προσπαθούν για το καλύτερο. Επιτρέψτε μου να είμαι υπερήφανος γι` αυτούς. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να περάσετε καλά.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:                                        Πέτρος Δαμουλής

Β. Σκηνοθέτης:                                    Αλεξία Μιχελακάκη

Μουσική:                                            Μ. Τσιλίκης

Μουσική-Μουσική επένδυση:           Ηρακλής Τσουκλείδης

Μετάφραση:                                       Νίκος Δαφνής

Χορογραφία:                                       Μαριάννα Μακρή

Σκηνικά:                                               Κώστας Καλαμπαλίκης

Ήχος - Φώτα:                                      Βαγγέλης Παπακύριος

Στίχοι:                                                  Νίκος Δαφνής – Μαρία Χριστοδούλου

 

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

Μαρκήσιος Φορλιπόπολις:                 Βαγγέλης Μελίδης

Κόμης Αλμπαφιορίτας:                       Ανδρέας Αραπογιάννης

Φαμπρίκης:                                         Κώστας Μελίδης

Ιππότης Ριπαφράτας:                         Γιάννης Μακρής

Μιραντολίνα (Λοκαντιέρα):                Κορίνα Κυριακογιαννάκη

Ορτέντσια (θεατρίνα):                        Αλεξία Μιχελακάκη

Δηιάνειρα (θεατρίνα):            Αγγελική Γκόγκου

Υπηρέτης (Ιππότη):                             Μαντζάκος Ιωάννης

info box

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/05/2014 - από τις 09:00 έως τις 22:00