1ο Comic Convention Θεσσαλονίκης

Αυτόν τον Μάϊο, όλος ο κόσμος των κόμικς ζωντανεύει στην Αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπου το τριήμερο 8-10 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» –το πρώτο comic convention που φιλοξενείται ποτέ στην πόλη και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το μεγαλύτερο που θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Στόχος του, να συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη όλους τους comics lovers, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο των κόμικς –από περιοδικά και ταινίες μέχρι είδη ένδυσης και παιχνίδια.


Στο 1ο «The comin con» της Θεσσαλονίκης έχουν προσκληθεί και έχουν κατ’ αρχήν αποδεχθεί να παρευρεθούν κορυφαίοι σχεδιαστές από διαφορετικές «σχολές» κόμικς: μεταξύ αυτών ο ιταλός Τζόρτζιο Καβατσάνο (Giorgio Cavazzano), ο σημαντικότερος εν ζωή σχεδιαστής ιστοριών της Disney, ο Γουίλ Σίμπσον (Will Simpson), storyboard artist για την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο «Game of Thrones», που σαρώνει στις τηλεθεάσεις τόσο στην αμερικανική όσο και στην παγκόσμια (μεταξύ άλλων και στην ελληνική) τηλεοπτική αγορά, ο κροάτης Εσάντ Ρίμπιτς (Esad Ribic), σχεδιαστής της σειράς «Secret Wars», του mega event που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο και θα «τρέχει» όλο το 2015 για λογαριασμό της εταιρείας Marvel, ο ιταλός σχεδιαστής Μάριο Αλμπέρτι (Mario Alberti) που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου και η φημισμένη cosplayer Cyehra. Οι διάσημοι δημιουργοί, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους το 1ο «The Comic Con» της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν workshops με συμμετοχή του κοινού, θα υπογράψουν δημιουργίες τους και θα σχεδιάσουν αποκλειστικά για τους θαυμαστές τους που θα βρεθούν στην έκθεση.

Aσφαλώς, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και σε έλληνες καλλιτέχνες (ορισμένοι εξ αυτών εργάζονται ήδη με επιτυχία για μεγάλες εταιρείες κόμικς του εξωτερικού), οι οποίοι –μέσω του 1ου «The Comic Con»– θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό και να έρθουν σε άμεση επαφή τόσο με τους αναγνώστες τους όσο και με τους διακεκριμένους συναδέλφους τους από το εξωτερικό.

Στη διάρκεια του τριημέρου που θα διαρκέσει το 1ο «The Comic Con» έχει προγραμματιστεί μια σειρά από δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά διαφόρων ηλικιών (από επαγγελματίες παιδαγωγούς), ομιλίες που αφορούν τις λεπτομέρειες και τα μυστικά αυτής της πολύ ιδιαίτερης μορφής τέχνης, αλλά και παρουσιάσεις κόμικς και ταινιών.

Στο 1ο «The comic con» έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και επαγγελματίες που σχετίζονται εμπορικά με τον χώρο των κόμικς.

Σημειωτέων ότι το 1ο «The Comic Con» έχει –από επιλογή– και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων από τη λειτουργία του θα διατεθεί στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός». Για τον ίδιο σκοπό, οι διάσημοι προσκεκλημένοι θα σχεδιάσουν ειδικά για την περίσταση: τα έργα τους θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα από την πώλησή τους θα αποδοθούν επίσης στο δημοτικό βρεφοκομείο.
Παράλληλα, στους χώρους του 1ου «The Comic Con» έχουν προσκληθεί να ξεναγηθούν παιδιά από ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ώστε να συμμετέχουν και αυτά στη μεγάλη γιορτή των κόμικς.

Στις 8, 9 και 10 ΜΑΪΟΥ, όλος ο κόσμος των κόμικς ζωντανεύει στην Αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Εσείς θα απουσιάζετε;

8-10 Μαΐου, Αποθήκη Γ στο Λιμάνι
Ώρες λειτουργίας: 10.00 - 21.00

Είσοδος:
• 5€ εισιτήριο ημέρας ενηλίκων / 4€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, cosplayers)
• 10€ εισιτήριο τριημέρου ενηλίκων / 8€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, cosplayers)
• 3€  εισιτήριο ημέρας παιδικό - έως 12 ετών (για σχολεία και συλλόγους)

www.thecomiccon.gr
facebook page
facebook event

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

5€ εισιτήριο ημέρας ενηλίκων / 4€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, cosplayers)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/05/2015 - από τις 10:00 έως τις 21:00
09/05/2015 - από τις 10:00 έως τις 21:00
10/05/2015 - από τις 10:00 έως τις 21:00