Το παραπονεμένο Μακό στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα Σάββατο κάθε μήνα, στο βιβλιοπωλείο του Μουσείου, ‘με καράβι ένα βιβλίο…’, η Αντωνία Βέλλιου και η Δέσποινα Σακελλαρίου ξεκινούν μαζί με τα παιδιά ένα ταξίδι στους κόσμους της φαντασίας, της χαράς, της γνώσης και της έμπνευσης.

Στη συνέχεια, στο παιδικό εργαστήριο, η εμπειρία της ανάγνωσης …παραχωρεί τη θέση της στην εικαστική δραστηριότητα. Τα παιδιά ‘εμπλέκονται’ στην  υπόθεση του βιβλίου, εμπνέονται από τους ήρωες και δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί μια άλλη πτυχή των βιβλίων, αστεία, δημιουργική και παιχνιδιάρικη.

Σ’ αυτό το εργαστήριο μεταμορφώνουμε το αγαπημένο μας παλιό μακό σ’ ένα νέο διαφορετικό μπλουζάκι με τη δική μας πινελιά! Με χρώματα, ψαλίδια, κλωστές και κουμπιά, θα δούμε πώς τα παλιά ρούχα γίνονται έμπνευση για καινούργια πράγματα και πώς το παλιό μπαίνει στο καινούργιο με δημιουργικό τρόπο.

Μαζί μας θα είναι η συγγραφέας και η εικονογράφος του βιβλίου ‘Το παραπονεμένο μακό’ για να μας βοηθήσουν και να μας πουν ένα παραμύθι για το νόημα και την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους τα απλά πράγματα και για τη σημασία της αληθινής φιλίας!

Φέρτε μαζί σας το παλιό αγαπημένο σας μακό! Αν έχετε σπίτι κουμπιά κι άλλα αγαπημένα μικροπράγματα, φέρτε τα κι αυτά! Θα βρούμε τρόπο να τα βάλουμε πάνω στο μπλουζάκι σας!  

Που: Ίδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

Για παιδιά από 5-10 ετών

Για πληροφορίες – κρατήσεις: 210 7294220 (Δευτ.-Παρ. 10.00-13.00)

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Κόστος: 

Συμμετοχή: €15 (Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12 το καθένα)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/03/2012 - από τις 11:00 έως τις 13:00