Το μαγικό κουτί των παραμυθιών στο Οξυγόνο

Συνεχίζονται τα φθινοπωρινά απογεύματα με τους Αδερφούς Γκριμ κάθε Πέμπτη, στις 6:30 το απόγευμα, έως τις 13 Δεκεμβρίου


Που: στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) εκτός της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου


Το πρόγραμμα επιμελούνται οι Μαίρη Κυαμέτη, Γιούλη Βαϊοπούλου και Νίκη Χατζηαποστόλου, υπό τον συντονισμό της Ελένης Χοντολίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Το ΟΞΥΓΟΝΟ γιορτάζει τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών των Αδερφών Γκριμ και οργανώνει έναν κύκλο απογευματινών αφηγήσεων λιγότερο και περισσότερο γνωστών παραμυθιών.

Μια φορά κι έναν καιρό, ακολουθώντας κρυφά δύο μεγάλους παραμυθάδες, τους αδερφούς Γκριμ, φτάσαμε στη μυστική βιβλιοθήκη ενός κάστρου. Εκεί, βασιλιάδες και υπηρέτες, μαγεμένες βασιλοπούλες και βασιλόπουλα, ζώα με ανθρώπινη λαλιά και παπούτσια στα πόδια, ξωτικά και μάγισσες έφτιαχναν μπερδεμένα μαγικά παραμύθια.

Οι ηρωίδες και οι ήρωες; Εσείς! Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, θα κατασκευάζουμε πλάι στα παραμύθια των αδερφών Γκριμ τις δικές μας ιστορίες, θα χειριζόμαστε χωρίς περιορισμούς τη φαντασία μας, θα την κάνουμε μαγικό φίλτρο και θα δίνουμε πνοή και χρώμα σε λευκά  κομμάτια χαρτιού.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του βιβλιοπωλείου του ΟΞΥΓΟΝΟΥ όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.

• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 2310 260085 ή να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr (σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία του παιδιού και το θέμα της εκδήλωσης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα).

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση διαρκεί μία ώρα.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/11/2012 - 18:30
29/11/2012 - 18:30
06/12/2012 - 18:30
13/12/2012 - 18:30