Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και το Frutomania ΜΕΒΓΑΛ γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στο Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων να λάβουν μέρος στα χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 με την ευγενική υποστήριξη του Frutomania, MEΒΓΑΛ:

«Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο μου», για παιδιά 3-6 χρόνων

Έφτασε η ώρα να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Τα παιδιά δημιουργούν στολίδια για το δέντρο τους εμπνευσμένα από τις συλλογές και τα εκθέματα του μουσείου, με εργαλεία τη φαντασία τους και τις  άδειες συσκευασίες από γιαούρτια Frutomania, πούλιες, χρυσόσκονη, ασημόσκονη και άλλα λαμπερά υλικά.

«Ο δικός μου Άι Βασίλης», για παιδιά 7-12 χρόνων

Τα παιδιά διακρίνουν ποικίλα υλικά της μαγειρικής και συνθέτουν διαφορετικούς τρόπους χρήσης τους. Με χρώματα ζαχαροπλαστικής, γλάσο, αλεύρι, μπαλάκια σοκολάτας και τη δημιουργική τους διάθεση φτιάχνουν το δικό τους Άι Βασίλη.

Οι ώρες λειτουργίας του "Παιδικού Μουσείου-Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων" με τη συνεργασία του σωματείου "Ελληνικό Παιδικό Μουσείο" είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 45 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00. H οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική -καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 18/12/2010 - 10:00 έως τις 19/12/2010 - 15:00