Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι"

Tην Κυριακή 10/06 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η παρουσίαση του  παιδικού βιβλίου «Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι»  της Ζέφης Συρίβλη, που εκδίδεται από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό εργαστήρι  με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά.

Το βιβλίο της κας Συρίβλη, που εικονογραφεί η Μαρίνα Ρούσσου, έχει ως πρωταγωνιστή ένα… πορτοκαλί σαλιγκάρι που όμως δεν του αρέσει το χρώμα του και το γεγονός ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα σαλιγκάρια.

Απογοητευμένο, σκέφτεται τρόπους να αλλάξει. Θέλει να νιώσει όμορφο και σπουδαίο. Θα τα καταφέρει ή μήπως τελικά η μοναδικότητά του δεν είναι κάτι τόσο τρομερό όσο το ίδιο νομίζει;

Στο εκπαιδευτικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί μετά την παρουσίαση της έκδοσης, το παραμύθι  θα γίνει αφορμή για παιχνίδι, όπου τα παιδιά μέσα από καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό (θεατρικό  παιχνίδι)  και κατασκευές, θα κατανοήσουν καλύτερα το νόημα του βιβλίου.

 Θα ακολουθήσει εκπαιδευτκό εργαστήρι για τα παιδιά

Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έκλεισε φέτος 14 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου», τηλ. 212 254 0444

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

10/06/2012 - 11:30