Παρατήρηση πουλιών και εκδήλωση στον Ωρωπό

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας καλέσουν στην Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Υγροτόπων, η οποία θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στον Ωρωπό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή παρατήρηση υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών στη Λιμνοθάλασσα του Ωρωπού (περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου) ώρα 10:00 με 11:15  και παρουσιάσεις για την προστασία και ανάδειξη του υγροτόπου και για τα πουλιά του Ωρωπού στο Σαπανίδειο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας ώρα 12:00. Εισηγητής ο Παναγιώτης Λατσούδης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Όσοι και όσες κινηθούμε με ΙΧ, αφού περάσουμε τα πρώτα διόδια της Εθνικής Οδού προς Λαμία, θα πρέπει να στρίψουμε δεξιά στο ύψος της Μαλακάσας προς Ωρωπό και Μαρκόπουλο (ΔΕΝ πάμε προς Αυλώνα!).  Ακολουθούμε τα σήματα για Ωρωπό ή Σκάλα Ωρωπού και φθάνοντας στην παραλία (Λιμάνι) της Σκάλας, ρωτάμε που είναι οι παλιές Φυλακές (αριστερά της Σκάλας). Από τις Φυλακές ξεκινάει η Λεωφόρος Χαλκουτσίου προς Χαλκούτσι, Δήλεσι κλπ., η οποία σε γενικές γραμμές είναι παράλληλη με την παραλία. Ακολουθώντας τη Λεωφόρο Χαλκουτσίου μετά από περίπου 1 Km στρίβουμε δεξιά στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Ως σημείο αναγνώρισης από την αριστερή πλευρά του δρόμου θα δούμε ένα μεγάλο Super Market ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ενώ ακριβώς στο σημείο που θα στρίψουμε δεξιά υπάρχει πινακίδα «Είσοδος Β’ Προς Άγιο Κωνσταντίνο». Η οδός αυτή μας οδηγεί κατευθείαν στη Λιμνοθάλασσα και στο σημείο συνάντησης.

Θα σας περιμένουμε εκεί από τις 10:00  μέχρι τις 11:15 πμ.

Στο σημείο αυτό θα παρατηρήσουμε τα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με τη βοήθεια έμπειρων ορνιθοπαρατηρητών. Παρά το ότι ο καιρός αναμένεται καλός, επειδή η περιοχή είναι λασπώδης, καλό είναι να αποφύγουμε τα αθλητικά παπούτσια και να προτιμήσουμε μπότες ή γαλότσες (αν έχετε). Σε κάθε περίπτωση παίρνουμε μαζί μας ένα εναλλακτικό ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες και δεν ξεχνάμε τα κιάλια μας. Στις 11:30  θα ολοκληρώσουμε την παρατήρηση και θα γυρίσουμε στη Σκάλα Ωρωπού για καφέ και την εκδήλωση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το επόμενο ραντεβού μας είναι στο Σαπανίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Πλατεία Ηρώων στο Λιμάνι της Σκάλας.(Γυρίζουμε πίσω από τον ίδιο δρόμο Αγίου Κωνσταντίνου και Λεωφόρο Χαλκουτσίου). Η Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου  παραχωρήθηκε ευγενώς από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ωρωπού για την εκδήλωση που θα ακολουθήσει.

Καφέ-τσάι και κουλουράκια θα σερβίρουμε από τις 11:30!

Στην εκδήλωση- σεμινάριο θα γίνουν παρουσιάσεις για την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης της αξίας των υγροτόπων και για τα πουλιά του Ωρωπού.

Πληροφορίες:Σπύρος Ψύχας  6974510976

Το σημείο συνάντησης θα το βρείτε εδώ

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/02/2013 - από τις 10:00 έως τις 11:15