Παραμύθια και Μουσικές του Κόσμου 2010 στην Βυτίνα

Το πρόγραμμα «Παραμύθια και Μουσικές του Κόσμου», το οποίο είναι πλέον τεσσάρων χρόνων, θα πραγματοποιηθεί για ένα μόνον τριήμερο, το τελευταίο όπως   πάντα, του Ιουλίου.

Στις 30, 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου λοιπόν η Μάνια Μαράτου, η Λίλλυ Λαμπρέλη, η Αγνή Στρουμπούλη, η Ανθή Θάνου με τον Παναγιώτη Κούλελη, η Εύη Γερόκωστα, ο Δημήτρης Προύσαλης και οι Παραμυθοκόρες θα συνεχίσουν την παράδοση με παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας σε όλους μας ένα μαγικό τριήμερο, ταξιδεύοντας μας σε κόσμους μακρινούς... κόσμους παραμυθένιους.

Έχοντας στις αποσκευές μας τη μοναδική ανάγκη της ανθρώπινης ψυχής, που αναζητά την απελευθέρωση από τη καθημερινότητα και τη μετάβαση στα μονοπάτια της αλήθειας σε τόπους μαγικούς και ονειρεμένους, ξεκινάμε και φέτος με ποιότητα και σεβασμό στον άνθρωπο, το μαγικό ταξίδι μας στις ξεχασμένες ιστορίες του παρελθόντος, στους ρυθμούς του δάσους και στο κελαΐδισμα των πουλιών μέσα από το πρόγραμμα «Παραμύθια και Μουσικές του κόσμου». Γιατί τα παραμύθια -και πάνω απ' όλα τα μαγικά παραμύθια- είναι απελευθερωτικά.

Λέμε να προσπαθήσουμε λοιπόν - μέσα στις άσχημες οικονομικά συνθήκες για τη χώρα μας - να υπάρξουμε και αυτήν την χρονιά, έστω και με μικρότερο πρόγραμμα, βάζοντας προτεραιότητες μας, το παιδί και τα παραμύθια πλαισιωμένα με λίγες μουσικές πινελιές.

Το πρόγραμμα «Παραμύθια και Μουσικές του Κόσμου», το οποίο είναι πλέον τεσσάρων χρόνων, θα πραγματοποιηθεί για ένα μόνον τριήμερο, το τελευταίο όπως   πάντα, του Ιουλίου. Στις 30, 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου λοιπόν η Μάνια Μαράτου, η Λίλλυ Λαμπρέλη, η Αγνή Στρουμπούλη, η Ανθή Θάνου με τον Παναγιώτη Κούλελη, η Εύη Γερόκωστα, ο Δημήτρης Προύσαλης και οι Παραμυθοκόρες θα συνεχίσουν την παράδοση με παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας σε όλους μας ένα μαγικό τριήμερο, ταξιδεύοντας μας σε κόσμους μακρινούς... κόσμους παραμυθένιους.

Συγγραφείς - παραμυθάδες όπως ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος και από τους αφηγητές η Λίλλυ Λαμπρέλη και η Εύη Γερόκωστα, με παραμύθια γραμμένα για παιδιά, θα παρουσιάσουν τα βιβλία - παραμύθια τους στα παιδιά, ζωντανά και διαδραστικά, προάγοντας την φιλαναγνωσία. Εργαστήρια αφήγησης, εκθέσεις, βιβλιοπωλείο, παραστάσεις θα προσπαθήσουν μαζί με τα παραμύθια να «κρατήσουν το πάτερο» για να συνεχίσουμε την επόμενη χρονιά, με την ελπίδα όλα να είναι καλύτερα.

Θα είμαστε και φέτος λοιπόν κοντά σας, σε τόπους μαγικούς, ενεργειακούς, με αδαπάνητη ενέργεια, σε ξωκλήσια, αλώνια, ξέφωτα μέσα στο δάσος, νερομάνες, τόπους φυσικής δημιουργίας και  εναλλακτικής αναζήτησης. Για να ξυπνήσουμε τα αερικά, τις νεράιδες των πηγών και του δάσους, να ακούσουμε τις ιστορίες των πουλιών, τον ψίθυρο των ανέμων, που θα σμίξουν με τις φωνές των σύγχρονων παραμυθάδων για να ταξιδέψουμε μέσα μας και μακριά, όπως μόνον τα παραμύθια ξέρουν να σε ταξιδέψουν, να σε διδάξουν, να σε λυτρώσουν.

Πηγή :http://www.vytina-mythos.gr/

Αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει στα συνημμένα αρχεία

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 30/07/2010 - 00:00 έως τις 01/08/2010 - 00:00