Παιχνίδια με την Τέχνη στο Βόλο

«Μαγειρεύοντας με τα χρώματα: Η κουζίνα του ζωγράφου και το εργαστήρι του μάγειρα». Κύκλος εκδηλώσεων από το «Στέκι Παιδιού» και το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης 

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 πραγματοποιείται η τέταρτη συνάντηση του κύκλου εκδηλώσεων «Παιχνίδια με την Τέχνη» με τίτλο «Στο αλώνι με τα χρώματα» με καλεσμένο το ζωγράφο Δημήτρη Μοράρο στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» και ώρα 6μ.μ. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών.

Ο ζωγράφος αρχικά θα μιλήσει για τα φρούτα, πως χρησιμοποιούνται στη ζωγραφική ως στοιχεία για την απεικόνιση μιας νεκρής φύσης. Ο όρος «νεκρή φύση» δηλώνει μια απεικόνιση που δεν υπάρχει κίνηση ή ζωή και το σύνολο των άψυχων αντικειμένων που απεικονίζονται είναι από κομμένα λουλούδια μέχρι διακοσμητικά αντικείμενα. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στα φρούτα που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη διαμόρφωση της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής και τα παιδιά θα παρακολουθήσουν πως τα φρούτα μετατρέπονται σε γλυκό του κουταλιού που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πατροπαράδοτης μαγειρικής του τόπου μας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με εργαστήριο ζωγραφικής.

Τα πρωτοποριακά αυτά προγράμματα που επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ενθουσιάζουν τους μικρούς φίλους των Στεκιών και των Παιδικών Βιβλιοθηκών είναι μια πολύτιμη ευκαιρία εξοικείωσης των παιδιών με θέματα τέχνης και πολιτισμού.

Ο Δημήτρης Μοράρος είναι από τον Βόλο. Γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε στην Αθήνα Εφαρμοσμένες Τέχνες με τη Χ. Μυταρά και Ζωγραφική ως βοηθός και μαθητής του Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι και στο Παρίσι (1975-1978). Μελέτησε τη βυζαντινή Ζωγραφική στις Καρυές του Αγίου Όρους με τον ιερομόναχο Γεράσιμο. Εργάζεται ως ζωγράφος, χαράκτης και καλλιτεχνικός επιμελητής εκδόσεων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει 28 ατομικές. Έχει εικονογραφήσει 17 βιβλία.

«Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλου, τηλέφωνο 24210 64336)

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/03/2011 - 18:00