Παιδική Παράσταση "Δον Κιχώτες" από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση για παιδιά «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ» βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Δον Κιχώτης σε διασκευή Γλύκας Στόιου.

«Θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και θα πάμε στη μακρινή Ισπανία του 16ου αιώνα. Σε ένα μικρό χωριό στην ξακουστή επαρχία της Μάντσας. Εκεί που ζει ένας Ισπανός άρχοντας, φτωχός σε λεφτά, αλλά πλούσιος σε φαντασία. Το όνειρό του είναι να γίνει περιπλανώμενος ιππότης και να υπερασπιστεί το δίκαιο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Αποφασίζει λοιπόν να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα».

Που: Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, Νικηφόρου Φωκά 3, Χανιά

Ο Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες εισβάλλει στη φαντασία της Γλύκας Στόιου και συμπαρασύρει στο ιπποτικό του ταξίδι το Σάντσο Πάντσα, τη Δουλτσινέα, έναν κουκλοπαίκτη με τη μαϊμού του, μια πεταλούδα, ένα πουλί και πολλούς ακόμα φίλους του. Στη διαδραστική παράσταση που ετοιμάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για τα παιδιά, θα συναντήσουμε ήρωες που αναζητούν την περιπέτεια στους δρόμους της δικαιοσύνης σαν άλλοι Δον Κιχώτες.

Η σκηνοθεσία είναι της Γλύκας Στόιου. Η Στέλλα Σκορδαρά και η Γλύκα Στόιου ερμηνεύουν σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου και μας μεταφέρουν στο φανταστικό κόσμο ενός παραμυθιού με μπόλικη αστερόσκονη.

Τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση, παίζουν με τις ηθοποιούς και αναπαριστούν ρόλους που βοηθούν στην εξέλιξη του έργου.

Η πρεμιέρα της παράστασης  Δον Κιχώτες έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στις 12:00 στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Στη συνέχεια, η παράσταση θα παρουσιαστεί στις αίθουσες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, καθώς και στην υπόλοιπη Κρήτη


 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/11/2013 - 12:00