Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον δήμο Νέας Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνει για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων θα αρχίσει στις 10.30΄ π.μ. της 25ης Μαρτίου 2015.

Η παρέλαση των Σχολείων θα αρχίσει στις 11.45΄ π.μ. της ίδιας ημέρας.

Ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα του εορτασμού για πληρέστερη ενημέρωσή σας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Από τις 8.00΄ π.μ. της 24ης Μαρτίου, έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015, θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και Ιδιωτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τράπεζες, κατοικίες κ.λπ. και θα φωταγωγηθεί η πόλη κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες, στα Σχολεία Α΄/θμιας, Δ΄/θμιας, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Ώρα 7.30΄ π.μ. θα σημάνουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 10.30΄ π.μ. θα τελεσθεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ. Στη Δοξολογία θα παρευρεθούν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και οι ανάπηροι πολέμου, η αστυνομική αρχή, οι εκπαιδευτικές αρχές, τα σχολεία, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι πρόσκοποι και οι οδηγοί.

Η είσοδος στο Ναό για τη Δοξολογία θα γίνει με την εξής σειρά :

Στις 10.15΄π.μ.: Αντιπροσωπείες από πέντε παραστάτες με τους σημαιοφόρους των Σχολείων Α΄/θμιας, Δ΄/θμιας, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στις 10.20΄ π.μ.: Εκπρόσωποι όλων των Αρχών της πόλης και Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Στις 10.30΄ π.μ.: O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο

Αμέσως μετά τη Δοξολογία θα γίνει μετάβαση στο Άγαλμα της Μητέρας, όπου θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, τα μέλη της επίσημης αποστολής του Δήμου Λευκονοίκου Κύπρου, τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Νέας Ιωνίας, τους Εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, τις Εκπαιδευτικές Αρχές, τα Δημόσια Σχολεία, τους Εκπροσώπους των Κομμάτων και Παρατάξεων, τις Οργανώσεις, τους Συλλόγους, τους Προσκόπους και τους Οδηγούς.

Δηλώσεις για την κατάθεση στεφάνων θα γίνουν έως το μεσημέρι της 23ης Μαρτίου. Όσοι φορείς επιθυμούν, αντί στεφάνου, το αντίτιμο μπορούν να το καταθέσουν υπέρ κάποιου κοινωνικού φορέα (π.χ. κοινωνικό παντοπωλείο, στέγη ανηλίκων κ.ά.). Και οι δύο δηλώσεις θα γίνονται στο τηλ. 2132000434 κα. Δέσποινα Καλασούντα. Οι φορείς που θα διαθέσουν σε κάποιο κοινωνικό φορέα τα χρήματα, θα ανακοινωθούν μαζί με τους φορείς που θα καταθέσουν στεφάνι.

Στη συνέχεια και εμπρός από το χώρο των επισήμων, ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Ν.Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής «Ο ΖΕΦΥΡΟΣ» θα παρουσιάσει σύντομο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Αμέσως μετά, τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει περίπου στις 11.45΄ π.μ. Τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινήσουν από τη διασταύρωση της Λεωφ. Ηρακλείου με την 28ης Οκτωβρίου (με κατεύθυνση προς Αθήνα) θα περάσουν μπροστά από το χώρο των επισήμων, θα συνεχίσουν μέχρι την οδό Ευαγγελικής Σχολής, όπου θα στρίψουν και θα διαλυθούν.

ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Αντιπροσωπεία από το Λευκόνοικο της Κύπρου.

Οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί

Α.Γ.Σ. Ν. Ιωνίας «Ανατολή»

Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Τα Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας

Τα Γυμνάσια Νέας Ιωνίας

Τα Επαγγελματικά Λύκεια

Τα Λύκεια Νέας Ιωνίας

Στις θέσεις των Επισήμων καλούνται να καθίσουν :

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τα μέλη της επίσημης αποστολής του Αδελφοποιημένου με το Δήμο Ν. Ιωνίας, Δήμου Λευκονοίκου Κύπρου.

Οι Εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης Ν. Ιωνίας.

Ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν. Ιωνίας και ο Διοικητής του Α. Τ. Ν. Ιωνίας.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Ν. Ιωνίας.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ιωνίας.

Οι Προϊστάμενοι και Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι Διευθυντές των Σχολείων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι Εκπρόσωποι των Σωματείων και Φορέων της πόλης.

Τελετάρχης στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ξενοφών Κυριακόπουλος με συνεργάτη του τον κ. Δημήτρη Σπράο.

Θα συνεργαστούν επίσης μαζί τους: Από την Α/θμια Εκπαίδευση: o εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας κ. Γεωργαντζής Αλέξανδρος και από την Δ/θμια Εκπαίδευση o εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Ακριβούλης Χρήστος.

info box

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/03/2015 - από τις 08:00 έως τις 12:00
25/03/2015 - από τις 08:00 έως τις 12:00