Ο Αυγερινός και η Πούλια στη Ν.Μάκρη

Το Σάββατο 03 Ιουλίου 2010 έρχεται στη Ν.Μάκρη η πιο  λαμπερή θεατρική παράσταση για τα παιδιά , μιας και ο ουρανός θα είναι γεμάτος αστέρια.

Οι  μαγικές σβούρες και ο σκηνοθέτης Δημήτρης  Αδάμης ,οι δημιουργοί  της παράστασης «Σίτος Σιταράκις , αυτός ο Μεγάλος μικρός» , που αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά, έρχονται για να διηγηθούν ένα  υπέροχο ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι !!!

Είναι το παραμύθι που κατάγεται από τα βάθη μιας Ελλάδας που αγαπάμε και που έχει γνωρίσει δεκάδες παραλλαγές. Τότε που γιαγιάδες και παραμυθάδες έδιναν με τις ιστορίες τους εξήγηση στα φαινόμενα της φύσης , στα μαγικά μυστικά αυτού του κόσμου. Τότε που τα παραμύθια έστρεφαν τα βλέμματα των παιδιών ψηλά στον ουρανό για να ακολουθήσουν τον δρόμο των αστεριών.

Ήταν και δεν ήταν ,σε ένα τόπο μακρινό και κοντινό συνάμα ,ένα κορίτσι , η Πούλια. Ζούσε μαζί με τον βασιλιά πατέρα της που είχε παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Αυτή η γυναίκα είχε ένα γιο, τον Αυγερινό. Στο πρόσωπό του η Πούλια θα βρει τον καλύτερο αδερφό , το φύλακα άγγελό της . Όμως η μητέρα του Αυγερινού είναι μάγισσα και έχει άλλα σχέδια. Ο Αυγερινός θα  προστατέψει την Πούλια και οι δυο τους θα βρεθούν μακριά .

Κάποια στιγμή οι ήρωες του παραμυθιού  θα ζήσουν μια μαγική μεταμόρφωση. Ο Αυγερινός γίνεται ελάφι !Το κορίτσι και το ελάφι συνεχίζουν μαζί.Η αλήθεια και η αδερφική αγάπη αυτών των δυο παιδιών θα νικήσει το κακό και θα τα οδηγήσει να λάμψουν στον ουρανό σαν τα δυο φωτεινά αστέρια που ακόμα μας φωτίζουν ,  τον Αυγερινό και την Πούλια.

Τα παιδιά , στην παράσταση , θα μπουν στον κόσμο μιας έναστρης νυχτιάς  καθώς αστεράκια θα προβάλουν μαγικά παντού. Η ευαισθησία και το χιούμορ εναλλάσσονται συνεχώς .Τα μικρότερα παιδιά θα αγαπήσουν το πιο περιπετειώδες και τρυφερό παραμύθι που έχει γραφτεί ενώ τα μεγαλύτερα θα ταυτιστούν με τους δύο ήρωες-έφηβους που απέδειξαν πως η αγάπη είναι ένα  φωτεινό αστέρι, πάνω από την κακία , το θυμό και την οργή.

Μια μεγάλη έκπληξη και αποκάλυψη της παράστασης είναι η μουσική της.

Τα παιδιά θα απολαύσουν τον άγνωστο ,στους πολλούς , κύκλο τραγουδιών του υπέροχου  Μωρίς Ραβέλ , βασισμένο σε ελληνικά δημοτικά τραγούδια!

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία : Δημήτρης  Αδάμης

Σκηνικά   : Χριστίνα  Κωστέα

Κοστούμια : Αλέξανδρος  Κομπόγιωργας

Κίνηση - Χορογραφία  : Άρτεμις Ιγνατίου

Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική τραγουδιού φινάλε: Τατιάνα Ζωγράφου

Στίχοι-Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης  Αδάμης

Φωτισμοί                     : Γιώργος  Ανεστόπουλος

Παραγωγή                   :  μαγικές σβούρες

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Νίκη Αναστασίου , Αντώνης Γκρίτσης , Κων/νος Μπούντας, Δημήτρης Πάσσος , Έλενα Σταμάτη , Νίκος  Σταματόπουλος , Μαριλίζα  Χρονέα .

Επικοινωνία:   210  9853609    &  6944 663350

Πού :ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Ν.ΜΑΚΡΗΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ Ν.ΜΑΚΡΗΣ

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/07/2010 - 21:00