Με ελεύθερη είσοδο το Μουσείο Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου και εργαστήρια για παιδιά

Δέκα παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης» και οκτώ εργαστήρια για παιδιά, ηλικίας 8-12 ετών, με θέμα «Μύθοι σε εικόνες» διοργανώνει το Μουσείο της Ακρόπολης τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, με αφορμή την εθνική επέτειο.

Οι παρουσιάσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους - φροντιστές του Μουσείου και την ημέρα αυτή η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης

Ποιοι άλλοι θεοί και ήρωες υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς; Γύρω από τους ναούς της θεάς, αλλά και στις πλαγιές του Ιερού Βράχου είχαν βρει τη θέση τους τόποι λατρείας του Ποσειδώνα, της Άρτεμης, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών.

Τις εντυπωσιακές υλικές μαρτυρίες της λατρείας αυτών μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν σήμερα στις αίθουσες του Μουσείου.

Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

Ώρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 10:30 π.μ., 12 μεσημ., 1:30 μ.μ., 3 μ.μ., 5:30 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά: 1 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά: 5 μ.μ.

Μύθοι σε εικόνες
Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Έλληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Ελάτε να στήσουμε τα κινητά μας εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουμε τους πασίγνωστους αρχαίους μύθους.

Συμμετοχή: Έως 10 παιδιά ηλικίας 8-12 ανά εργαστήριο (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Ύδρα»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ.
Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Κένταυροι και Λαπίθες»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ.

Πληροφορίες: Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τηλ. 210 9000900, www.theacropolismuseum.gr.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/10/2013 - από τις 08:00 έως τις 20:00