Κόκκινη πινελιά στη μύτη σου

 Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α  Τ Ε Χ Ν Η Σ  Γ Ι Α  Π Α Ι Δ Ι Α

Προσέγγιση των κινημάτων του Ιμπρεσιονισμού και του Εξπρεσιονισμού. Ανάλυση των χρωμάτων και των σχεδίων. Παρατήρηση των διαφορετικών τρόπων έκφρασης και της ευελιξίας της κίνησης, μέσα από έργα των Derain, Matisse, Seraut, Gauguin.

 Μαθήματα ιστορίας τέχνης για παιδιά -για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Άραγε γίνεται ; Kάτι είχα ακούσει για το μουσείο σύγχρονης τέχνης , αλλά αργεί  ακόμα να γίνει, από ότι μου είπαν ...Μια συνάντηση με την ιστορικό τέχνης Ελένη Γαρουφαλιά ήταν αρκετή...και έτσι..

Η ιστορία τέχνης συναντά το εκπαιδευτικό σύστημα της Καλλιτεχνούπολης   και γεννιέται το εργαστήρι εμπειρίας.

Η Καλλιτεχνούπολη καλωσορίζει το φθινόπωρο μέσα σε πίνακες ζωγραφικής. Κατασκοπεύει εντυπώσεις και ξεδιπλώνει συναισθήματα με αφορμή έργα μεγάλων δημιουργών. Τα μαθήματα ιστορίας τέχνης για παιδιά, που λαμβάνουν χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

  • Ενεργοποιούν το στοιχείο της δημιουργικότητας
  • Καλλιεργούν τις προϋποθέσεις και το κίνητρο για επικοινωνία
  • Εξεγείρουν τη φαντασία
  • Αναπτύσσουν την κοινωνικότητα μέσα από βιωματικές διαδικασίες
  • Ενθαρρύνουν την πρωτοβουλία
  • Προτρέπουν την έκφραση του συναισθήματος
  • Δραστηριοποιούν την αντίληψη και την λογική συνέχεια μεταξύ σκέψης και πράξης.

Το «κατασκοπεύοντας με το μικρό μου μάτι» χρησιμοποιεί τους  μηχανισμούς της τέχνης  για να εισάγει νέους τρόπους διάταξης της σκέψης και της συναισθηματικής σύνδεσης με τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους. Διδάσκονται βασικές αρχές και τεχνικές κινημάτων της Αναγέννησης, του Μπαρόκ, του Ιμπρεσιονισμού, του Εξπρεσιονισμού, της Μοντέρνας και Σύγχρονης τέχνης. Μέσω της  έμμεσης εμψύχωσης, του παιχνιδιού, της μυθοπλασίας, της εικαστικής έκφρασης ακόμα και της μαγειρικής, τα παιδιά οδηγούνται στην βιωματική κατανόηση της ιστορίας τέχνης, της καθημερινότητας, της ζωής.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Κόστος: 

15 Euro

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/10/2009 - από τις 11:00 έως τις 12:00