Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου για νήπια και παιδιά δημοτικού στον "Ελληνικό Κόσμο"

Τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου , ο «Ελληνικός Κόσμος» αποτελεί ιδανικό προορισμό για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά δημοτικού.Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ( από 3 ετών και άνω ), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα ( Για παιδιά 5 έως 12 ετών )

Κυριακή 6 Aπριλίου

Αναζητώντας το Μέγα Αλέξανδρο

Με ερέθισμα ένα φανταστικό ημερολόγιο του Μ. Αλεξάνδρου από τη Μακεδονία, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν στοιχεία για τα παιδικά του χρόνια και για τα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ζωής του. Στη συνέχεια τα παιδιά ακολουθούν τα χνάρια του γενναίου, τολμηρού και ξακουστού Αλέξανδρου του Μέγα στο μακρινό του ταξίδι από τη Μακεδονία στις Ινδίες και έρχονται σε επαφή με σημαντικά γεγονότα της εποχής. Το ψηφιδωτό της Ισσούς γίνεται αφορμή για δημιουργία και σύνδεση του Μ. Αλεξάνδρου με την τέχνη.

Κυριακή 13 Aπριλίου

«Δεύτε λάβετε φως...»

Λαμπάδες μεγάλες, λαμπάδες μικρές, λευκές και χρωματιστές!

Ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους λαμπάδα για το βράδυ της Ανάστασης, μαθαίνοντας πότε γεννήθηκε αυτό το έθιμο και τι συμβολίζει η φλόγα της λαμπάδας. Οι μικροί μας φίλοι θα εκφράσουν την δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους, φτιάχνοντας κάθε λογής πολύχρωμες και ολοστόλιστες λαμπάδες.

Κυριακή 27 Aπριλίου

Εν δυό με ρυθμό ξεκινάω το χορό...

Οι μικροί μας φίλοι παίζουν με τους ήχους, εκφράζονται μέσα από τη δική τους μουσική και αφήνουν το ρυθμό να τους συνεπάρει σ' έναν κόσμο μαγικό.

Μέσα σε μιάμιση ώρα παιχνιδιού οι μικροί μας φίλοι απαντούν σε πολλά ερωτήματα όπως: Τι είναι η μουσική; Σε ποια γλώσσα γράφουν και διαβάζουν οι μουσικοί; Πως μοιάζει αυτός ο «περίεργος» κώδικας επικοινωνίας; Πότε ένας ήχος είναι υψηλός πότε χαμηλός; Γιατί όλοι οι μουσικοί της ορχήστρας κοιτούν τον μαέστρο; Μπορούμε και εμείς να παίξουμε σε μια ορχήστρα;
 

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.

- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/) στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.

- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

 

Έκτακτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Πασχαλινές Διακοπές

Η επόμενη μέρα … ταξίδι στο σύμπαν!

Με αφορμή την έκθεση «Η κατάκτηση του Διαστήματος» από το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης που φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο», διοργανώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το διάστημα!

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ιστορικές αποστολές στο διάστημα αλλά και την ιστορία της εξερεύνησής του! Παράλληλα «ταξιδεύουν» στη Σελήνη, στον Άρη και στους αστεροειδείς, ανακαλύπτοντας τι μας επιφυλάσσει το μέλλον πέρα από τα όρια της γης.

Διάρκεια: 90’

Για παιδιά 5 έως 12 ετών

Ώρες έναρξης: 11:30 και 13:30

Ημερομηνίες: Μ. Δευτέρα (14/4), Μ. Τρίτη (15/4), Μ. Τετάρτη (16/4)

Τρίτη του Πάσχα (22/4), Τετάρτη (23/4), Πέμπτη (24/4), Παρασκευή (25/4), Σάββατο (26/4)

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/04/2014 - από τις 10:00 έως τις 12:30
13/04/2014 - από τις 10:00 έως τις 12:30
27/04/2014 - από τις 10:00 έως τις 12:30