Κορθιανό Καρναβάλι 2012

Με χαρά σας πληροφορούμε πως για 26η χρονιά θα διοργανωθεί και φέτος από τις 24 έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2012, το Καρναβάλι στην περιοχή του Κορθίου, με πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων όπως και πέρυσι (Διονυσιακή Γιορτή, Αναβίωση Παραδοσιακού Γάμου, παραδοσιακά όργανα, Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, συναυλία με γνωστό όνομα, Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα) αλλά και την μεγάλη επίσημη Παρέλαση Αρμάτων με συνοδεία το συγκρότημα κρουστών BATALA.

Την περσινή μας προσπάθεια αγκάλιασαν, με χαρά και κέφι, Ανδριώτες απ όλο το νησί παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις του τριημέρου, καθώς επίσης και ένα μεγάλο ποσοστό επισκεπτών από την Αθήνα.

Η περσινή επιτυχία μάς δίνει κουράγιο να προσπαθήσουμε και φέτος εν μέσω δύσκολων καιρών να αναβιώσουμε μία από τις παλαιότερες παραδόσεις που είναι το Καρναβάλι και να δώσουμε μία νότα χαράς στη στενάχωρη διάθεση.

Όπως όλοι γνωρίζετε, πρόσφατα συνέβη μία τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που λειτουργούσε στο νησί πάνω από 30 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2011, υποχώρησε στη θάλασσα, ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις. Τόνοι σκουπιδιών κατέληξαν στο Αιγαίο δημιουργώντας τεράστια ρύπανση καθώς και τόνοι σκουπιδιών άρχισαν να συσσωρεύονται στις γειτονιές μας. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμα…..

Κρίνουμε σκόπιμο λοιπόν πως η μόνη λύση είναι να αρχίσουμε όλοι να σκεφτόμαστε οικολογικά και από τα νοικοκυριά μας να ξεκινήσει μία οικολογική συμπεριφορά προκειμένου να διαφυλάξουμε το φυσικό μας περιβάλλον, προωθώντας την Ανακύκλωση, την Κομποστοποίηση, την Επαναχρησιμοποίηση, την Εξοικονόμηση, ενισχύοντας οικολογικά, βιολογικά και φιλικά προσκείμενα προς το περιβάλλον προϊόντα κατανάλωσης και ίσως δικαίως αναδείξουμε την Ανδρο ως το πιο «πράσινο» νησί των Κυκλάδων.

Έτσι, αποφασίσαμε λόγω  της γενικότερης δύσκολης κατάστασης αλλά και της αναγκαιότητας να βρεθεί μία λύση, το καρναβάλι μας να έχει ένα σκοπό, να βοηθήσει σε κάτι που αφορά το κοινωνικό σύνολο του νησιού μας.

Το Καρναβάλι μας  θα είναι ΠΡΑΣΙΝΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ με σύνθημά του ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΩ.  Θα επαναχρησιμοποιηθούν όλα τα περσινά υλικά και θα διαμορφωθούν ξανά, όλες οι νέες κατασκευές θα είναι από ανακυκλώσιμα υλικά, από τα ίδια τα «σκουπίδια» μας, αλλά και από υλικά της γης όπως ξύλα, φυτά, κλαδιά κα.)

Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, θα τρέξει από τις αρχές του Φεβρουαρίου μία ακόμα δράση με τίτλο «Κάνε τέχνη από σκουπίδια», καλώντας όλους τους Ανδριώτες να εκφραστούν καλλιτεχνικά και με ότι ανακυκλώσιμο «σκουπίδι», να φτιάξουν και να παρουσιάσουν το δικό τους έργο στην πλατεία του Κορθίου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δράσεων, και με δεδομένη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον μας για τις ευπαθείς ομάδες, θέλουμε να βοηθήσουμε με την προσφορά μας σε ρούχα το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων που στηρίζει και υλοποιεί o φορέας ΚΛΙΜΑΚΑ (.http://astegoi-klimaka.blogspot.com/p/blog-page_11.html), έτσι θα δημιουργήσουμε ένα ή δύο σημεία συγκέντρωσης ρούχων στο νησί. Σύντομα πληροφορίες.

Ευχόμαστε να σας βρούμε αρωγούς σ αυτή μας την προσπάθεια!

Ομάδα του Καρναβαλιού -  Σύλλογος Επαγγελματιών Κορθίου

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Κορθιανό Καρναβάλι 2012

 

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

  • Opening Dj Set Kitcherella Disco Party στο Στέκι του Κορθιανού   Καρναβαλιού…ας αρχίσουν οι χοροί …Προσοχή Εργοτάξιο!!!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

  • Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού To φετινό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο! Ένα ταξίδι στην παραμυθένια εποχή του Μεσαίωνα. Την εποχή που οι Ιππότες πολεμούν τους  Δράκους και εξορκίζουν τις Μάγισσες  
  • Διονυσιακή Γιορτή : Διόνυσος, Σάτυροι & Νύμφες σε τροχήλατο καράβι θα αναβιώσουν το αρχαιοελληνικό έθιμο με φωτιές και άφθονο κρασί. Το δρώμενο θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική από τσαμπούνες και τουμπιά

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

  • Παρέλαση Αρμάτων – Κάψιμο του Καρνάβαλου
  • Παρέλαση του συγκροτήματος κρουστών ΒΑΤALA (www.batala.gr)
  • Συναυλία CABIN 54 στο Στέκι του Καρναβαλιού. Προσοχή Εργοτάξιο!

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

  • Κούλουμα στην πλατεία με σαρακοστιανά καλούδια και πολύ τσίπουρο
  • Εκδηλώση από το Σύλλογο Γυναικών Κορθίου

 

Παράλληλα :

Xαριστικό παζάρι ρούχων

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τρέχει το χαριστικό παζάρι ρούχων για άστεγους. Τα ρούχα θα δοθούν στον οργανισμό ΚΛΙΜΑΚΑ (http://www.klimaka.org.gr) τηλ:6970409658

Τέχνη Από Σκουπίδια

Στην πλατεία του Ορμου θα παρουσιαστούν έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα «σκουπίδια» από καλλιτέχνες και μη! τηλ: 6987005875

Πηγή :http://www.pitrofos.gr

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/02/2012 - από τις 10:00 έως τις 22:00
25/02/2012 - από τις 10:00 έως τις 22:00
26/02/2012 - από τις 10:00 έως τις 22:00
27/02/2012 - από τις 10:00 έως τις 22:00