Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Το παιχνίδι των πόλεων" στο Οξυγόνο (Θεσσαλονίκη)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.Πού κρύβονται οι άλλες πόλεις μέσα στη Θεσσαλονίκη; Ο χάρτης της πόλης ζωντανεύει με τις ιστορίες έξι παιδιών που πέρασαν από αυτήν: αναζητούμε τα ίχνη τους, που μπορεί να κρύβονται σε κτίρια, τόπους, εικόνες ή ήχους της πόλης. Ψάχνοντας και συνδυάζοντας τα στοιχεία, οι αφηγήσεις των παιδιών θα μας οδηγήσουν στην ανακάλυψη των πόλεων μέσα στην πόλη.

Βασισμένο στο βιβλίο Αόρατες Παρενθέσεις: 27 Πόλεις στη Θεσσαλονίκη, το παιχνίδι είναι μια πολυφωνική προσέγγιση της αρχιτεκτονικής ιστορίας της πόλης. Ως εκπαιδευτικό στόχο έχει να έρθουν τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε επαφή με τις ιστορίες που μας λένε οι τόποι της πόλης για τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς που συνθέτουν το παζλ της ιστορίας της.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν η αρχιτέκτονας και συγγραφέας του βιβλίου Φυλλιώ Κατσαβουνίδου και η μουσικοπαιδαγωγός Εύα Ιεροπούλου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά)

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ για μία συνάντηση

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 260085 (ώρες 13.00-21.00 καθημερινά) και στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Το παιχνίδι των πόλεων).

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και την Τετάρτη 2 Μαΐου για τη συμμετοχή στη συνάντηση του Σαββάτου 5 Μαΐου, και έως την Τρίτη 8 Μαΐου για τη συμμετοχή στη συνάντηση του Σαββάτου 19 Μαΐου.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ για μία συνάντηση

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/05/2012 - 12:00
19/05/2012 - 12:00