Εκδηλώσεις στο Βόλο για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υιοθέτηση φιλικότερων προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης, ο Δήμος Βόλου συμμετέχει ενεργά στον φετινό εορτασμό της Εβδομάδας Μετακίνησης και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, την ερχόμενη Πέμπτη στις 22 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία και με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.


Στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, αποκλεισμός του κέντρου του Βόλου για τα αυτοκίνητα, δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία, ποδηλατοπορεία μαθητών και εκδήλωση στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή ομιλητών, οι οποίοι διαθέτουν σημαντική εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα θα υπάρξει αποκλεισμός του κέντρου του Βόλου για τα αυτοκίνητα (με εξαίρεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξι). Συγκεκριμένα θα αποκλειστεί το κέντρο της πόλης στο τμήμα που περικλείεται από τους δρόμους Χατζηαργύρη  – Μαυροκορδάτου – Γαζή – Ιάσονος και για τις ώρες 09:00 -12:00.

Τις ίδιες ώρες που το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο, το Αστικό ΚΤΕΛ θα παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες της πόλης, χωρίς εισιτήριο.

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μαθητών στον Αγ. Νικόλαο, με τα ποδήλατα τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ποδηλατοπορεία στο αποκλεισμένο από τα αυτοκίνητα κέντρο της πόλης.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί Συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με θέμα τη «Βιώσιμη Κινητικότητα». Ομιλητές θα είναι :

α) Νίκος Ηλιού, Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

β) Βασίλης Σγουρής, Δ/ντης ΑΝΕΒΟ, με θέμα «Χαρακτηριστικά Μετακινήσεων και στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου. Σκέψεις και Προτάσεις»

γ) Γεωργία Ζαπάντη, Προϊσταμένη Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Δ/σης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Μετακίνησης»

Θα πραγματοποιηθεί προβολή video με καλές πρακτικές ευρωπαϊκών πόλεων για τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας. Στον ίδιο χώρο του Δημαρχείου θα παρουσιαστεί έκθεση με έργα των μαθητών του ΔΙΕΚ για τη Βιώσιμη Κινητικότητα. Ο Δήμαρχος Βόλου κάλεσε τους υπαλλήλους του Δήμου εκείνη την ημέρα να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους, αλλά να μετακινηθούν με τα πόδια, τα Μ.Μ.Μ και τα ποδήλατα.

Εκδηλώσεις στα σχολεία

Εκτός από τη συγκέντρωση μαθητών στον Άγιο Νικόλαο και την ποδηλατοπορεία, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώνει επίσης σειρά δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, όπως: δημιουργία έργων ζωγραφικής, ανάρτηση σχετικών πανό ή πλακάτ με μηνύματα σχετικά με τη μέρα αυτή, δρώμενα ή άλλα διαδραστικά παιχνίδια, εικαστικές παρεμβάσεις στον τόπο των εκδηλώσεων.

Πηγή:http://eurovision.ert.gr/

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/09/2011 - από τις 09:00 έως τις 19:00