Εκδηλώσεις για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στο Δήμο Ρεθύμνη

Ο δήμος συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, το οποίο, εκτός των άλλων, συνάδει με τις αρχές του Προγράμματος της βιώσιμης κινητικότητας που εφαρμόζεται στην πόλη.

Υπενθυμίζεται πως είναι από τους λίγους δήμους στην Ευρώπη που εφαρμόζει με επιτυχία το συγκεκριμένο πρόγραμμα γι' αυτό το λόγο έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Δίκτυο Βιώσιμων Πόλεων της Ευρώπης.

Με αυτό το πνεύμα, ο Δήμος Ρεθύμνης εκπονεί από το 2007 σε συνεργασία με το ΕΜΠ ένα ρεαλιστικό στρατηγικό σχέδιο προς αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για τη διαχείριση της κυκλοφορίας με προτεραιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη στοχευμένη πολιτική στάθμευσης, τις αστικές αναπλάσεις, με σχεδιασμό για ήπιες μορφές κυκλοφορίας και την κατασκευή ενιαίου πολεοδομικού και συγκοινωνιακού σχεδίου, εκπονώντας κυκλοφοριακή μελέτη που αφορά τα όρια της πόλης με προοπτική όμως επέκτασης σε όλη την χωρική ενότητα του Δήμου.

Συμμετέχοντας λοιπόν ενεργά στον Ευρωπαϊκό εορτασμό της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, ο Δήμος και η ΚΕΔΗΡ διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για την ερχόμενη Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, που θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή και συνεργασία των Διευθύνσεων Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ρεθύμνης και τους φίλους του ποδηλάτου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Προβολή ενημερωτικού βίντεο με αναφορά στη βιώσιμη κινητικότητα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού. Θα ακολουθήσει συζήτηση εκπαιδευτικών με τα παιδιά με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τη απρόσκοπτη χρήση του αυτοκινήτου.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012
Πρωί:

Πεζοπορία, σήμανση και ποδηλατοβόλτα κάθε σχολικής μονάδας με οργανωτή το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του, με αφετηρία στις 10.00 από το σχολείο τους και τερματισμό την κεντρική είσοδο του δημοτικού κήπου στις 12.00

Σήμανση των διαβάσεων των πεζών και του ποδηλατόδρομου από εθελοντικές ομάδες κάθε σχολικής μονάδας, από τις 11.00 έως και τις 12.00

Πρόγραμμα "Ανακαλύπτω την παλιά πόλη με το ποδήλατο" που απευθύνεται σε μικρές ηλικίες με ποδήλατα ,από τις 11.00- 12.00

Απόγευμα:

18.00 Συνάντηση ποδηλατών και πεζών στην πλατεία του Λυκείου Ελληνίδων όπου θα διεξαχθεί η δράση: δεξιοτεχνία ποδηλάτου και ισορροπία πεζών.

19.00 Χαιρετισμός του Δημάρχου, βράβευση συμπολιτών μας ποδηλατιστών με παλαιά ποδήλατα, κλήρωση ποδηλάτων και εξοπλισμού ποδηλασίας

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 20.00

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/09/2012 - από τις 10:00 έως τις 20:00
22/09/2012 - από τις 10:00 έως τις 20:00