Εκδηλώσεις για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και την Ανακύκλωση στην Λευκάδα

Ο Δήμος Λευκάδας με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο συμμετέχει και οργανώνει ποδηλατικό περίπατο στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα έναρξης 11:00 π.μ.

Η διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί είναι: Εκκίνηση από τη Ξύλινη Γέφυρα-Πνευματικό Κέντρο-Αγιος Μηνάς-Ανατολική Παραλία και τερματισμός στο Πάρκο της Παραλίας.

Καλούμε όλους τους μαθητές των σχολείων και όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση αυτή.

Συμβολικά για αυτή την ημέρα, δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία των τροχοφόρων οχημάτων από την Ξύλινη Γέφυρα μέχρι το Πνευματικό Κέντρο από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ.

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, θα παρουσιαστεί και η δράση ecomobility από το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας η οποία υλοποιήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά και είχε ως στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που πραγματοποιούνται από την αλόγιστη χρήση των οχημάτων.

**Παράλληλα την ίδια ημέρα από τις 10:00 π.μ. εως τις 14:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της Παραλίας και η εκδήλωση για την Ανακύκλωση*

*Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε διοργανώνει εκδήλωση για την Ανακύκλωση και την Αξία της στην καθημερινότητα των Πολιτών.

   Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα φιλοξενηθεί στη πόλη μας Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης. Αποτελεί μια 4ωρη εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους. Στόχος της δράσης είναι, τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι να εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22-09-2013 ημέρα Κυριακή στο Πάρκο της Παραλίας από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. Η εκδήλωση – Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης ανατίθεται σε εξειδικευμένη εταιρεία , η οποία με τους υπαλλήλους που διαθέτει το εγκαθιστά στον κατάλληλο χώρο και το λειτουργεί. Το πρόγραμμα θα είναι ως εξής:Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παίρνουν μέρος στα παιχνίδια:στόχος, κρίκοι, παζλ, φιδάκι, ψάρεμα, τσουβαλοδρομίες , κυνήγι χαμένου θησαυρού και bowling. Στο τέλος θα δοθούν συμβολικά δώρα σε όλους όπως μπαλόνια, μαγνητάκια κ.α.

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/09/2013 - από τις 10:00 έως τις 14:00