Εκδηλώσεις για παιδιά στο ΟΞΥΓΟΝΟ

«Θα σηκωθώ να πάω στην Ανατολή, να δω καινούριους τόπους, να ζήσω με άλλους ανθρώπους, να μάθω τη γλώσσα τους, να φάω το φαγητό τους, να πιω το ποτό τους» είπε ο Λεωνίδας.

Έχετε μιλήσει ποτέ αραβικά; Σας έχει τύχει να συναντήσετε ένα Τζίνι; Άραγε πώς είναι να μένεις σε ένα Λυχνάρι; Έχετε τρεις ευχές στη διάθεσή σας… Σκεφτείτε τι θα θέλατε περισσότερο και θα πραγματοποιηθεί!Ο Λεωνίδας σκεφτόταν, σκεφτόταν μα... δεν του ερχόταν τίποτε! Και το Τζίνι αν δεν πραγματοποιήσει τις τρεις ευχές θα μείνει παγιδευμένο έξω από το λυχνάρι για πάντα!

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Βιργινίας Σπυράτου ΜΙΑ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013, στις 6 το απόγευμα.

Ένα διασκεδαστικό εργαστήρι με τους εμψυχωτές Ελένη Γιαννούση και Χρόνη Μαυρομάτη γεμάτο περιπέτειες, γρίφους και άρωμα ανατολής που θα απαντήσει σε κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα αλλά και θα γεννήσει νέα!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 7-11 ΕΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Ο Λεωνίδας, ο ήρωας του βιβλίου, είναι ένας μικρός που διαβάζει πολύ, παίζει πολύ, σκέφτεται πολύ. Χωμένο στις σελίδες ενός βιβλίου τον συναντάμε. Απορροφημένος από το διάβασμα συναντάει κι αυτός με τη σειρά του ένα τζίνι... αληθινό! Που όμως δε μοιάζει με κανένα τζίνι απ’ όσα ξέρουμε από τα παραμύθια. Είναι ένα αντι-τζίνι. Σχολιάζει τα πάντα, αμφισβητεί τα πάντα, κοροϊδεύει τα πάντα. Ως τζίνι πάντως, έχει την υποχρέωση να εκπληρώσει τρεις ευχές του Λεωνίδα. Ο οποίος όμως δεν ξέρει τι να ευχηθεί! Στην πορεία της αναζήτησης των ευχών μαθαίνει κι αυτός (και μαθαίνουμε κι εμείς) ένα σωρό πράγματα. Προβληματίζεται κι αυτός (κι εμείς) για το τι θα πει επιθυμία. Και βαδίζει προς την ωριμότερη διαχείριση των συναισθημάτων του.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

25/01/2013 - 18:00