Γεύσεις του Κέντρου, αυτή τη κυριακή 20/10 περίπατος στις γεύσεις της πόλης

Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Ο δεύτερος περίπατος είναι γαστρονομικός και αφορά σε νέα και παλιά καταστήματα (παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες και μαγαζιά με εξειδικευμένες γεύσεις) που λειτουργούν στην καρδιά της πόλης.

Σκοπός του OWA, η ανάδειξή τους και η ενημέρωση των Αθηναίων για την ιστορικότητα γειτονιών του κέντρου.

OpenWalkAthens από τους atenistas Κυριακή 20 Οκτωβρίου 11.00-16.00

Έλα κι ανακάλυψε μια νόστιμη Αθήνα: Γλυκιές κι αλμυρές γεύσεις στο κέντρο της πόλης

Πώς γίνεται:
Απλό. Παίρνεις τον χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι από τις 11.00 ως τις 16.00  στα 21  μαγαζιά που θα είναι ανοικτά ειδικά για την περίσταση και θα παρουσιάζουν-κερνούν τα καλούδια τους.

Σημείο εκκίνησης: Σημείο 1: Αριστοκρατικόν, Βουλής 7, Σύνταγμα

Με μια ματιά : 

Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ;
Πόσα είδη αλατιού υπάρχουν και τι ακριβώς είναι το σκορπιδόχορτο;
Πού μπορεί να βρει κανείς σιφναίικα αμυγδαλωτά στην καρδιά της Αθήνας;
Τι το ιδιαίτερο έχουν οι κρητικοί λουκουμάδες και τους προτιμούν οι ηθοποιοί του Εθνικού;
Υπάρχουν σήμερα «μπακαλόγατοι» και παντοπωλεία;
Από πού ψώνιζε τις ελιές για τη σαλάτα του ο Θανάσης Βέγγος;
Πόσα είδη ξηρών καρπών και γλυκών του κουταλιού υπάρχουν;
Πού βοηθά η κηραλοιφή και τι πρέπει να κάνετε για να μην κρυσταλλώνει το μέλι;
Τι ιδιαίτερο παράγει η Λήμνος και τι η Λέσβος;
Πού μπορεί να προμηθευτεί κανείς κανέλα και γαρίφαλο για να νοστιμίσει τη ζωή του;
Πώς μοσχοβολά ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές;
Υπάρχει παραδοσιακός πετρόμυλος στο κέντρο της πόλης;
Ποιοι λουκουμάδες και παγωτό μηχανής μας κάνουν να νιώθουμε ξανά παιδιά;
Πού τρώνε οι μερακλήδες μεζέδες και μαμαδίστικα πιάτα;
Ποιο παραδοσιακό γιαούρτι και ρυζόγαλο καμαρώνει για τις περγαμηνές του;
Πώς φτιάχνεται ο παστουρμάς και τι πρέπει να περιέχει ένα πλατώ αλλαντικών;
Ποια είναι η πιο ξακουστή ελληνική φέτα και με τι συνοδεύεται ιδανικά η γραβιέρα;
Και τέλος, τι μυστικά κρύβονται στα συνταγολόγια των λικέρ μιας ποτοποιίας;

χάρτης και περισσότερα στοιχεία:

http://atenistas.org/2013/10/15/openwalk_geyseis/

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/10/2013 - από τις 11:00 έως τις 16:00