Δωρεάν κινηματογραφικό και δημοσιογραφικό εργαστήριο για εφήβους στο Exile Room

Αν είστε 13 έως 19 ετών, με κινηματογραφικές και δημοσιογραφικές ανησυχίες, τότε το Planet G(reece) έχει το ιδανικό εργαστήριο για εσάς!

Τι κοινό έχει το ντοκιμαντέρ με τη δημοσιογραφία; Μπορεί ένα ντοκιμαντέρ να συνεισφέρει στην ενημέρωση των πολιτών; Πώς μπορούν οι δημοσιογράφοι να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά μέσα για να πουν μια ιστορία; Ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε μία ταινία ντοκιμαντέρ και σε ένα ακουστικό ντοκιμαντέρ (podcast), και ποιο είναι το ιδανικό μέσο για μας;

Σε αυτό το εργαστήριο, θα εξερευνήσουμε τις τεχνικές της δημοσιογραφίας που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, θα μάθουμε πώς προετοιμάζουμε, παίρνουμε και διαχειριζόμαστε μια συνέντευξη, και πώς η έρευνά μας μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα έργο που μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο!

Θα μάθουμε τις διαφορές ανάμεσα σε μία ταινία ντοκιμαντέρ και σε ένα ακουστικό ντοκιμαντέρ (podcast), αλλά και πώς επιλέγουμε το ιδανικό μέσο για να αναδείξουμε το θέμα που θέλουμε. Οι εκπαιδεύτριες Μυρτώ Συμεωνίδου και Ιωάννα Παπαϊωάννου θα μοιραστούν μαζί μας πώς διαχειριζόμαστε όλα τα στάδια της παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ, ξεκινώντας από την αρχική σύλληψη.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί κινηματογραφικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός –εκτός από τα κινητά σας– παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα προκύψει από το εργαστήριο θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί σε διάστημα ενός μήνα μετά τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ:

1. Πρέπει να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.
2. Πρέπει να αγαπάς το σινεμά.
3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.
4. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
5. Πρέπει να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο, συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ.

Η Μυρτώ Συμεωνίδου έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην πολιτιστική διαχείριση. Έχει εργαστεί στους τομείς της επικοινωνίας, της παραγωγής ντοκιμαντέρ και της κοινωνικής παιδαγωγικής με ομάδες εφήβων και νέων ατόμων. Έχει σκηνοθετήσει δύο ντοκιμαντέρ: το «Oppression» (2014) και το «5½ χρόνια» (2022).

Η Ιωάννα Παπαϊωάννου έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, με μεταπτυχιακό στις πολιτισμικές και κινηματογραφικές σπουδές. Έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Spectrum» (2016) και το μεγάλου μήκους «5½ χρόνια» (2022). Έχει εργαστεί στον τομέα την επικοινωνίας και των ψηφιακών μέσων, και έχει εμπειρία στην κοινωνική παιδαγωγική.

Πότε ;

Από 6/5 έως 27/5/23, κάθε Σάββατο στις 11:00-15:00.

Eισιτήρια: Δωρεάν.

Exile Room,
Αθηνάς 12, Μοναστηράκι,
Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210 -32 23 395, exile.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210 -32 23 395, exile.gr

Διεύθυνση: 

Exile Room,
Αθηνάς 12, Μοναστηράκι

Πόλη: 

Κόστος: 

Eισιτήρια: Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/05/2023 - 11:00
13/05/2023 - 11:00
20/05/2023 - 11:00
27/05/2023 - 11:00