Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού διοργανώνει και φέτος αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με τις πέντε κοινότητες που τον αποτελούν προκειμένου να προσφέρει σε όλους στιγμές ξεγνοιασιάς και κεφιού, καθώς και να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς στους πολίτες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν ανά δημοτική/τοπική κοινότητα οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων: Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11:00π.μ. θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Καλυβίων το 2ο Κυνήγι Θησαυρού, όπου μικροί και μεγάλοι καλούνται να βάλουν τις στολές τους και να οργανωθούν σε ομάδες για να αναζητήσουν το «χαμένο» θησαυρό, να κατασκευάσουν αποκριάτικες μάσκες και να ξεσαλώσουν στα φουσκωτά. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 11:30π.μ., η Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να φέρουν στην πλατεία της πόλης το κέφι, την τέχνη και τα εργαλεία τους για να φτιάξουν μαζί παραδοσιακές πίτες (μουσούντα, γαλατόπιτα, τυρόπιτα και γαλατόπιτα) καθώς και χειροποίητα μακαρόνια (ντόντιλιες).

Τοπική Κοινότητα Κουβαρά: Το μεσημέρι της ίδιας μέρας (10/3) και συγκεκριμένα στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού παραδοσιακό καρναβάλι με θέμα «Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη γκαστρωμένη» που περιλαμβάνει την αναβίωση παραδοσιακού αρβανίτικου γάμου και άλλων παραδοσιακών αρβανίτικων εθίμων. Επίσης, όσοι βρεθούν στην πλατεία του Κουβαρά θα απολαύσουν το γαϊτανάκι, ένα από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια ως τις μέρες μας, ένα χορό που δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της αποκριάς, αλλά και ζωντανή μουσική με τον Σπύρο Μπρέμπο, φαγητό και χορό σε ένα μοναδικό ξεφάντωμα και γλέντι.

Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου: Την επόμενη Κυριακή 17 Μαρτίου στις 10:30π.μ. στην κεντρική πλατεία Αναβύσσου, η Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου σε συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής, διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή με παραδοσιακά δρώμενα, animateur, μουσική, τραγούδια, χορευτικά και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας: Την ίδια περίπου ώρα και συγκεκριμένα από τις 11:00 το πρωί έως και τις 2:30 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Σαρωνίδας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της Αποκριάς με πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας: Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα (18/3) στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας σε μια ξεχωριστή γιορτή που θα περιλαμβάνει διαγωνισμό νηστήσιμης πίτας, έκθεση χαρταετών και εργαστήρι χαρταετού, επίδειξη μηχανοκίνητου αλεξίπτωτου πλαγιάς, ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά, καθώς και χορευτικό πρόγραμμα από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων της περιοχής, μουσική και χορό.

Ο Δήμος Σαρωνικού καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν με τη συμμετοχή και την παρουσία τους και τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις.

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/03/2013 - 10:30
18/03/2013 - 10:30