Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμου Σητείας 2015

Η καρδιά της ανατολικής Κρήτης χτυπάει στην Σητεία, την πόλη του Βιτσέντζου Κορνάρου, την πόλη της Μουσικής, του Πολιτισμού και της Φιλοξενίας.

Ο Δήμος Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ και η Δημοτική Κοινότητα Σητείας σας προσκαλούν να συμμετέχετε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου.

Σε μια δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της εθελοντικής προσφοράς για κοινούς στόχους με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και την ενδυνάμωση των σχέσεων της κοινωνίας μας.

Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε εθελοντική επιτροπή οργάνωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους του Δήμου, Συλλόγων, τοπικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων τοπικών κοινοτήτων και συμπολίτες μας εθελοντές.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με αφετηρία το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου με το πάρτι των ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού που διοργανώνει η ομάδα Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι στο Πλανητάριο και ώρα έναρξης 09:00 μμ.

Τη Κυριακή 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού για μικρούς στο «Μύλος» (κήπος Κεντρικής Πλατείας) και ώρα έναρξης 09:00 π.μ. Το διοργανώνουν η ομάδα εκπαιδευτικών «Αλευρομούριδες και Μυλοπετρίτες» με θέμα «Τα ξωτικά του Μύλου».

Την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου όλοι μαζί τσικνίζουμε στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας με τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου και την συμμετοχή των ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού. Επίσης, το παιχνίδι ξεκινάει τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης με τον πρώτο γρίφο. Θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε με τη μουσική του DJ Θεόδουλου Λαγουδάκη. Ώρα έναρξης 06:00 μμ.     

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου ξεκινάει το 7ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού Μεγάλων, «Λεύκωμα Αναμνήσεων», στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας στις 08:30 π.μ. Διοργάνωση ομάδα «Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι.».

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου Ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας σας καλεί στην Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα. Μασκαρευτείτε, ελάτε να σας κεράσουμε στα μαγαζιά μας,(μεζέδες - Ρακή..)και επωφεληθείτε από τις μεγάλες εκπτώσεις & προσφορές μόνο για εκείνη την μέρα Τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 05:30 μμ έως 11:00 μμ.

Παράλληλα, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου συνδιοργανώνεται μια καινούρια εκδήλωση «Η(οι) Μουσική(οί) της Φωτιάς» από τέσσερις μουσικές ομάδες: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, Φιλαρμονική Σητείας, Καλειδοσκόπιο και ομάδα Κρουστών Σητείας.

Η(οι) Μουσική(οί) της Φωτιάς θα ξεκινήσουν από το Φρούριο της Καζάρμας στις 07:00 μμ. Θα περιπλανηθούν στα παραδοσιακά σοκάκια της παλιάς πόλης και θα αναβιώσουν τον ξεχασμένο κριτικό μύθο, «το Σταυροδρόμι του Λυράρη».

Ταμπούρλα και πυρσοί που τραγουδάνε, Παγανιστικές μορφές, Νεράιδες - Αερικά, Ο χορός της φωτιάς, Μουζώματα, Σκετς...

Ακολουθήστε μας με αυτοσχέδια μουσικά όργανα, ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας πυρσούς για να καλέσουμε τις νεράιδες του Λυράρη.

Η πομπή θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία με χορό της φωτιάς και διονυσιακά δρώμενα.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας διοργανώνει συναυλία liveμε ελληνική και ξένη μουσική στην πλατεία της πόλης,θα προσφέρονται δωρεάν ποτά.

Ώρα έναρξης 06:30 μμ.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με το Στειακό Καρναβάλι. Μασκαρευτείτε, φτιάξτε καρναβαλικές ομάδες και ελάτε να διασκεδάσουμε με τη μουσική του DJΘεόδουλου Λαγουδάκη, Ώρα έναρξης 04:00 μμ. Σημείο συνάντησης πληρωμάτων : Πίσω από τον Βασιλιά Καρνάβαλο στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Ποσειδώνος (κτίριο ΤΕΚ) στην παραλιακή μπροστά στην καφετέρια «ΚΑΛΑΜΙΑ».

Και τέλος την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου Ο Δήμος Σητείας σας καλεί να γιορτάσουμε τα Κούλουμα, αποχαιρετώντας τις αποκριές, στο Πάρκο Χλουβεράκη,μετά της 10:00 π.μ., με προσφορά παραδοσιακής φασολάδας, νηστίσιμων εδεσμάτων, κατασκευή και πέταγμα χαρταετού,με τη συνοδεία λαϊκής & παραδοσιακής Κρητικής μουσικής από ντόπιους καλλιτέχνες.Στην οργάνωση συμμετέχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Λάστρου, Λιθινών,Αχλαδίων, Παρασπορίου Μαρωνιάς που θα μαγειρέψουν για μας.Την Επίβλεψη των ομάδων που θα μαγειρέψουν, αναλαμβάνει ο Σεφ Μανώλης Κορνάρος.

Χορηγοί εκδηλώσεων

Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας – Ο.Α.Σ.

Ξενοδοχεία : : SITIA Beach, ITANOS, FLISVOS, KRYSTAL,ELYSEE

S. Market Χαλκιαδάκης, S.Market Αριάδνη, ΑναψυκτικάΖαργιανάκης, ΝίκοςΦουντοραδάκηςΧοντρικόΕμπόριο, Στιβαχτάκηςαγροτικάπροϊόντα, Si-Mel Σαβιδάκης,

και τα αρτοποιεία: Παπαδάκης Γιάννης – Υιοί Ασπραδάκη,Μαρία Κουβαράκη, Μανώλης Μανουσάκης, Κοντολεμάκη Βαρβάρα, Αιλαμάκης Αγαπητός, Κουβαράκη Κατερίνα, Παθιάκης Στέργιος.

 

Συνδιοργανωτές των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων : ΔΟΚΑΣ, Δημοτική Κοινότητα, Εμπορικός Σύλλογος Σητείας, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας, Ναυτικός Ομιλος Σητείας, Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, Φιλαρμονική Σητείας, Καλειδοσκόπιο και ομάδα Κρουστών Σητείας, πολιτιστικοί σύλλογοι Λάστρου, Λιθινών,Αχλαδίων, Παρασπορίου Μαρωνιάς, Εθελοντικής Ομάδα Διοργάνωσης Καρναβαλιού.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας Ελένη Πλατανάκη        

Ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Λεωνίδας Τερζής

info box

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 07/02/2015 - 08:00 έως τις 08/02/2015 - 23:00
από τις 14/02/2015 - 08:00 έως τις 15/02/2015 - 23:00
από τις 21/02/2015 - 08:00 έως τις 22/02/2015 - 23:00