Αν εσύ … ήμουν εγώ - του Θεάτρου Νέων του Δημήτρη Σεϊτάνη ( Ελευσίνα)

Το «Αν εσύ… ήμουν εγώ!» είναι μια σύγχρονη, μοντέρνα και «τρελή» θεατρική κωμωδία για παιδιά και θεατές όλων των ηλικιών.

Το έργο έχει απροσδόκητες και απρόβλεπτες κωμικές καταστάσεις οι οποίες στηρίζονται πάνω στην διαφορετικότητα των δυο φύλων, ενώ παράλληλα θίγει το θέμα της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης τους.

Η παράσταση αυτή θα δώσει στα παιδιά και τους νέους μια ευκαιρία να προβληματιστούν για τις σχέσεις των ανθρώπων και για τον τρόπο με τον οποίο οι σχέσεις αυτές διαμορφώνουν και διαμορφώνονται μέσα στον κόσμο μας.

Που: Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνα

Έτσι η κοινωνικοποίηση τους σ΄ ένα σύγχρονο κόσμο θα μπορούσε να εξελιχθεί πιο ομαλά. Αρχίζοντας, δηλαδή, από πολύ νωρίς να σέβονται και να εκτιμούν το αντίθετο φύλο και να μαθαίνουν πως είναι δυνατόν να είναι και διαφορετικοί αλλά και ίσοι ταυτόχρονα.

Και όλα αυτά μέσα από μια ευφάνταστη και με πολύ χιούμορ θεατρική παράσταση με έξυπνους διαλόγους, πολύ hip hop μουσική από τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ, χορό, skate board, μοντέρνα σκηνικά και κοστούμια !

Ο Άρης και η Τίτα είναι δυο αδέλφια, που μεγαλώνουν σε μια οικογένεια στην οποία οι γονείς, δεν ¨βοηθάνε¨ τα παιδιά να μάθουν να εκτιμούν το αντίθετο τους φύλο, ίσως γιατί, όπως αποδεικνύεται, δεν το ξέρουν κι αυτοί οι ίδιοι ακόμα. Έτσι τα παιδιά, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τους, μαλώνουν συχνά και η συμβίωση τους είναι προβληματική. Έπειτα από έναν συνηθισμένο τους καυγά η Τίτα εύχεται στον Άρη να ήταν στη θέση της για να δει και να καταλάβει αυτός τι σημαίνει να είσαι κορίτσι! Το ίδιο όμως εύχεται και ο Άρης στην αδερφή του την Τίτα για να μάθει κι αυτή τι σημαίνει να είσαι αγόρι! Καλώς η κακώς, οι ευχές τους πραγματοποιούνται! ……

Κείμενο - σκηνοθεσία: Δημήτρη Σεϊτάνη.
Στίχοι - μουσική: Ημισκούμπρια.
Χορογραφίες- κίνηση: Εφη Καρακώστα.
Σκηνικά – Κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλos

Παίζουν: Πέτρος Αλατζάς, Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Ευτυχία Γιακουμή, Δημήτρης Πλειώνης, Ευρυδίκη Ψαλτίδου, Νατάσα Ζάγκλη.

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/09/2012 - 20:30