«Το γαϊδουράκι Νάθαν» Πασχαλινή παράσταση για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά

Μια οικογένεια τις μέρες του Πάσχα. Ο μικρός Πέτρος θέλει να πάει σινεμά, ο Ίωνας θέλει να πάει διακοπές και η Αγάπη κλαίει γιατί χάλασε η κουκλίτσα της και δεν θέλει ούτε να δει την καινούργια που της πήρε δώρο η γιαγιά της…

Οι γονείς φεύγουν και τα παιδιά μένουν με την Άννα να τα προσέχει. Κι αυτή θα προσπαθήσει να «αναστήσει» την κούκλα και θα τους διηγηθεί ένα όμορφο παραμύθι : «Ήταν ένα ζεστό ανοιξιάτικο πρωινό, στην πεδιάδα της Ιουδαίας.

Ο Νάθαν, το γαϊδουράκι, ορθάνοιξε τα μεγάλα, καστανά μάτια του κι έβγαλε το κεφάλι του από το άνοιγμα του παχνιού, που έβλεπε στο εσωτερικό της αυλής. Όρθιος κοντά στο μαγκανοπήγαδο στεκόταν το αφεντικό του, ο γέρο-Ιακώβ ο αγωγιάτης και συζητούσε έντονα μ’έναν νεαρό ψαρά. Και πιο πέρα, ένας όμορφος, γαλήνιος, νέος άνδρας. Ήταν ντυμένος απλά, μα αρχοντικά. Τα ρούχα του καθαρά, στα πόδια του τυλιγμένα δερματόπλεχτα σανδάλια. Η όλη του εμφάνιση έδειχνε άνθρωπο ευγενικό και καλλιεργημένο. Φαινόταν να κατάγεται από την τάξη των τεχνιτών, ίσως να ήταν ξυλουργός…»

Πρωτότυπη ιδέα και αφήγηση : Άννα Σακαλή, μουσικός και «η φωνή» του τρίτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας («Ακούτε το Τρίτο Πρόγραμμα»). Μουσική : αποσπάσματα του Μπαχ, του Μότσαρτ, μουσική και τραγούδια του Τσάρλι Τσάπλιν και μουσική από γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια.

Παίζει η παιδική θεατρική ομάδα «Παίζουμε Θέατρο» (Αγάπη Βαλάση, Ίωνας Γραβάνης, Πέτρος Ζαρκάδης, Γιάννης Κούρος, Ιάσων Χρυσοστομίδης).

 ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα

Τ: 210-3611206

E: info@theocharakis-foundation.grwww.thf.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

10€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/04/2013 - από τις 12:00 έως τις 13:00