Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο ..Φτιαγμένο από ρολά χαρτιού υγείας!

Τελειώνει ο Νοέμβριος.. και αυτό σημαίνει ότι είναι καιρός για το Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο. Ξέρετε αυτό που έχει 24 ημέρες (έως την παραμονή των Χριστουγέννων) και κάθε ημέρα που περνάει τα παιδιά βρίσκουν στη ανάλογη ημερομηνία και από ένα μικρό δωράκι!

Υπάρχουν βέβαια αρκετά στο εμπόριο, αλλά γιατί να μην φτιάξετε ένα, πολύ εύκολα, από υλικά που ήδη έχετε, που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν το παιδί σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φυλάτε τα ρολά από τα χαρτιά υγείας (που έτσι και αλλιώς είναι χρήσιμα για πολλές κατασκευές)!

Κατά τα άλλα θα χρειαστείτε επίσης:

  • 12 ρολά υγείας (αν έχετε μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρολά από χαρτί κουζίνας ή αλουμινόχαρτου, κλπ)
  • Κόλλα για χειροτεχνίες (χαρτιού)
  • Πράσινο και καφέ γκοφρέ χαρτί
  • Ασημένιο μεταλλικό μαρκαδόρο        
  • Ασημένια γιρλάντα με μεταλλικές μπίλιες (Υπάρχουν σε είδη συσκευασίας ή Χριστουγιεννιάτικα)
  • Ασημένιες και ροζ (ή άλλα χρώματα) χάντρες  
  • Ένα φιόγκο για δώρα
  • Ψαλίδι
  • Ένα ξυλάκι παγωτού ή χειροτεχνίας.
  • Σελλοτέιπ

Πως θα το φτιάξουμε :

  1. Πρώτα κόβουμε τα ρολά στη μέση και τα κολλάμε μεταξύ τους σε σχήμα δένδρου.
  2. Οι φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν. Μην ανησυχείτε αν σας πέσει πολύ κόλλα γιατί όλα αυτά θα καλυφθούν και δεν θα φαίνεται τίποτα. Σημασία έχει να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
  3. Αφήστε τα να στεγνώσουν, αλλά να προσέξετε ώστε να μην κολλήσουν στο τραπέζι που θα τα ακουμπήσετε. Όταν στεγνώσουν καλά, ανασηκώστε τα ώστε να βεβαιωθείτε ότι σηκώνεται όλο το δένδρο μαζί και κανένα ρολό δεν ξεκολλάει.
  4. Μετά απλώστε μία διπλή κόλλα γκοφρέ πράσινο χαρτί, απλώστε μία λεπτή στρώση κόλλας και ακουμπήστε επάνω το δένδρο.
  5. Κάνετε το ίδιο με καφέ χαρτί και κολλήστε γύρω γύρω τον κορμό του. Προσθέστε κόλλα όπου χρειάζεται ώστε να μην ξεφεύγει χαρτί.
  6. Τώρα πρέπει να βάλουμε τους αριθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα χοντρό μαρκαδόρο ασημένιο μεταλλικό κατά προτίμηση (που δεν απλώνεται και στο χαρτί), βάζετε μπροστά σε κάθε ρολό τους αριθμούς από το 1 έως το 24.
  7. Για να διακοσμήσουμε τώρα το δεντράκι μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιρλάντες και τις χάντρες, όπως σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δείτε τις φωτογραφίες μας αλλά μπορείτε να το διακοσμήσετε και εσείς όπως θέλετε! Κολλάτε τα διακοσμητικά με λίγη διάφανη κόλλα.
  8. Για να προσθέσετε τον φιόγκο κολλήστε τον επάνω σε ένα ξυλάκι και κάνετε προσεκτικά με ένα ψαλιδάκι μία σχισμή στο επάνω ρολό και περάστε το μέσα να στερεωθεί. Φυσικά μπορείτε να το στερεώσετε με όποιο άλλο τρόπο θέλετε ακόμη και να το κολλήσετε απευθείας στην κορυφή του δένδρου.
  9. Τώρα στο πίσω μέρος μέσα στην υποδοχή που έχει το κάθε ρολό βάζετε ένα γλυκάκι, μια σοκολατίτσα, μία καραμέλα, αλλά και ένα μικρό παιχνιδάκι ανάλογα με το τι αρέσει στο παιδί. Κάθε μέρα όμως πρέπει να είναι λίγο διαφορετικό ή έστω να εναλλάσονται.
  10. Το κρεμάτε στο δωμάτιο του παιδιού σε ύψος που να το φτάνει. Κάθε πρωί το παιδί θα κάνει μια τρυπούλα (με τη βοήθειά σας και ένα ψαλιδάκι, ώστε να μην σκιστεί όλο το δέντρο πριν την ώρα του!) και θα παίρνει το δωράκι του.
  11. Μία άλλη καλή ιδέα είναι κάθε μέρα, ή ορισμένες μέρες κοντά στα Χριστούγεννα, να βάλετε και ένα χαρτάκι που θα λέει τι μπορεί να κάνει εκείνη την ημέρα το παιδί. Π.χ. Να φτιάξουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, να φτιάξουμε κουλουράκια, να διαβάσουμε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, να πάμε μαγαζιά, κλπ
  12. Καλή σας διασκέδαση!!!

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12