Χάρτινες θαλάσσιες μέδουσες

Όλοι ξέρουμε τις μέδουσες ή ακόμη και τις τσούχτρες όπως συνηθίζουμε να τις λέμε!  Όμως εκτός από λίγο δυσάρεστες όταν τις παρατηρήσουμε είναι πολλές φορές και πολύ όμορφες και μας θυμίζουν καλοκαίρι!

Ας φτιάξουμε λοιπόν χαρούμενες διακοσμητικές χάρτινες καλοκαιρινές μέδουσες  χρησιμοποιώντας χάρτινα μπολάκια και χρωματιστό χαρτί γκοφρέ.

Υλικά:

Χάρτινα μπολάκια
χρωματιστό χαρτί γκοφρέ ή τσιγαρόχαρτο
νερομπογιές ή άλλη βαφή
πινέλο
ψαλίδι
διαφανή ή άσπρη κόλλα
σπάγκο
συνδετήρα ή κουμπί
ματάκια χαντρίτσες (προαιρετικό).

Χάρτινες θαλάσσιες μέδουσες Οδηγίες

  1. Κάνετε μία μικρή τρυπούλα στο κέντρο που μπωλ, χρησιμοποιώντας ένα μολύβι.
  2. Ζωγραφίστε το έξω μέρος του μπωλ με νερομπογιά ή άλλη βαφή. Οι μέδουσες έχουν διάφορα χρώματα. Τα πιο δημοφιλή είναι ροζ, θαλασσί, μωβ, αλλά μπορείτε να τα χρωματίσετε και ότι χρώμα θέλετε.
  3. Χάρτινες θαλάσσιες μέδουσες Μπορείτε επίσης, με ένα πινελάκι, να ζωγραφίσετε βούλες ή άλλα σημάδια. Μετά αφήστε το να στεγνώσει καλά.
  4. Κόψτε ένα κομμάτι σπάγκο περίπου 15 εκατοστά και περάστε τον από την τρυπούλα που κάνατε.
  5. Στερεώστε την άκρη που είναι από μέσα με σελλοτέιπ. Ακόμη καλύτερα δέστε την σε ένα συνδετήρα ή ένα κουμπί ώστε να είναι πιο σταθερή. Κολλήστε το αντικείμενο που δέσατε με κόλλα
  6. Κόψτε από γκοφρέ χαρτί ή τσιγαρόχαρτο τουλάχιστον 8 λωρίδες για να κάνετε ταΧάρτινες θαλάσσιες μέδουσες πλοκάμια.

  7. Κολλήστε τα πλοκάμια στο κέντρο του μπωλ.

  8. Προσέξτε να τα κολλήσετε με κατεύθυνση γύρω γύρω ώστε να φαίνονται από μέσα σαν ακτίνες .

  9. Όταν η κόλλα στεγνώσει, αναποδογυρίστε τη μέδουσά σας προσεκτικά κρατώντας την από το σπαγκάκι.
    ΆμαΧάρτινες θαλάσσιες μέδουσες κουνήσετε το χέρι σας δεξιά - αριστερά θα δείτε τη μέδουσα να κολυμπάει στον αέρα!!

  10. Ουπς!! Μην ξεχάσετε να ζωγραφίσετε μια αστεία φατσούλα επάνω, χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους ή κηρομπογιές.  Εάν θέλετε μπορείτε να κολλήσετε και ματάκια - χαντρούλες αντί να τα ζωγραφίσετε!

Περισσότερες ιδέες
Χάρτινες θαλάσσιες μέδουσες Μπορείτε ακόμη να πάτε για ..ψάρεμα, δένοντας την άκρη του σπάγκου σε δύο καλαμάκια  που θα βάλετε το ένα μέσα στο άλλο για να μακρύνει.

Μια και αυτά τα πλασματάκια είναι εύκολο να φτιαχτούν, γιατί δεν φτιάχνετε πολλά από αυτά? Κρεμάστε τα από το ταβάνι ή από μία βέργα πάνω από το κρεβάτι του παιδιού ή σε μία γωνιά για να φέρετε λίγο θαλασσινό βυθό στο δωμάτιο! Αν είναι και δίπλα σε παράθυρο... το αεράκι θα λικνίζει απαλά τα πλοκάμια.. και θα κάνει τα παιδάκια να ονειρεύονται!!

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+