Φτιάξτε ένα κουκλόσπιτο από χαρτοκιβώτιο!

Όλοι έχουμε άδεια χαρτοκιβώτια που καταλήγουν στα σκουπίδια. Άλλωστε έξω από τα σουπερμάρκετ μπορούμε να βρούμε αρκετά σε πολλές διαστάσεις. Ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας διάφορα παιχνίδια για τα μικρά μας.

Και για αρχή ας μετατρέψουμε ένα μεγάλο σε κουκλόσπιτο!

Θα χρειαστούμε

-       Ένα χαρτοκιβώτιο τουλάχιστον 30 x 40 εκατοστά

-      Μεγάλο ψαλίδι ή κοπίδι

-       Κόλλα για ξύλο ή θερμοκόλλα

-       Μολύβι και μαύρο μαρκαδόρο

Πως το φτιάχνουμε:

1. Αποσυναρμολογούμε το κουτί κόβοντας το επάνω μέρος, το κάτω, τις άκρες και τα πλάγια. Αν το κιβώτιο έχει μέσα διαχωριστικά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

2. Σχεδιάστε το κουκλόσπιτο όπως το θέλετε. Με το μολύβι σημειώστε που θα ενώσετε τα κομμάτια ώστε να σχηματίσουν τα δωμάτια .

3. Κόψτε τις πόρτες εκεί που θέλετε (τις δύο πλευρές και τσακίστε την Τρίτη).

4. Τοποθετήστε τους τοίχους χιαστί κόψτε με το κοπίδι εκεί που οι τοίχοι θα ενωθούν μεταξύ τους. Θα κάνετε ένα κόψιμο από την κορυφή έως τη μέση του πρώτου τοίχου και ένα κόψιμο από τη βάση έως τη μέση του άλλου. Εφόσον οι σχισμές είναι στενές οι τοίχοι θα στερεώνονται και τα δωμάτια θα σχηματιστούν χωρίς να χρειαστούμε κόλλα.

5. Χρησιμοποιήστε τα κομμάτια χαρτόνι που θα σας περισσέψουν για να φτιάξετε τα έπιπλα.

6. Διακοσμήστε τους τοίχους με μαύρο μαρκαδόρο.

7. Φτιάξτε τα δικά σας έπιπλα για το κουκλόσπιτο. Σχεδιάστε τα όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Κόψτε τα κομμάτια. Διακοσμήστε τα με μαύρο μαρκαδόρο. Κολλήστε τα κομμάτια μεταξύ τους ώστε να σχηματιστούν τα έπιπλα.

Ή δείτε προσεκτικά και αντιγράψτε τους τρόπους που προτείνουμε!

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12