Πώς να βάλετε ένα τερατάκι με κοφτερά δοντάκια στο σκισμένο τζην του παιδιού σας!

Συνήθως όλα τα τζην των παιδιών μας αποκτούν σκισίματα και τρύπες στα γόνατα μετά από μερικές μέρες παιχνίδι!! Αντι για βαρετά μπαλώματα γιατί να μην κάνετε κάτι πρωτότυπο? Το παιδάκι σας θα το λατρέψει!


Πώς να βάλετε ένα τερατάκι με κοφτερά δοντάκια στο σκισμένο τζην του παιδιού σας!Υλικά

• Ένα κομμάτι ύφασμα σε ζωηρό χρώμα
• Αυτοκόλλητο κομμάτι ενίσχυσης (Vlieseline)
• Άσπρη τσόχα ή παρόμοιο χοντρό κομμάτι ύφασμα
• Μαύρη κλοστή  και βελόνα

Πώς να βάλετε ένα τερατάκι με κοφτερά δοντάκια στο σκισμένο τζην του παιδιού σας!Πως να το φτιάξετε

  1. Σιδερώστε το κομμάτι ύφασμα πάνω στο αυτοκόλλητο κομμάτι ενήσχησης. Φροντίστε ώστε το κομμάτι που θα ετοιμάσετε να είναι περίπου 10 εκατοστά μεγαλύτερο από το σκίσιμο (και στο μήκος και στο πλάτος).
     
  2. Κόψτε ένα κομμάτι άσπρη τσόχα σε σχήμα δοντιών. Αφήστε ένα κομμάτι παραλληλόγραμμο στη βάση των δοντιών (όπως βλέπετε στην εικόνα). Το μήκος να είναι ίδιο με το σκίσιμο.
     

Πώς να βάλετε ένα τερατάκι με κοφτερά δοντάκια στο σκισμένο τζην του παιδιού σας!

  1. Ράψτε τα δόντια στο επάνω μέρος του υφάσματος, κοντά στην άκρη. Μπορείτε να το κάνετε με ραπτομηχανή αλλά εάν δεν έχετε μπορείτε να το ράψετε στο χέρι.
  2. Τοποθετήστε το ύφασμα με τα δόντια πίσω από το σκίσιμο, στην ανάποδη του παντελονιού και στερεώστε το με καρφίτσες.
     
  3. Ράψτε το με μαύρη γερή κλωστή (ή διπλή κανονική) με προσεκτικές διακοσμητικές βελονιές (- - - -) σε απόσταση περίπου 1,5 εκατοστό από τις άκρες του σκισίματος. 
     
  4. Ξαναπεράστε το στα κενά που άφησαν οι πρώτες βελονιές, ώστε να γίνει αρκετά στερεό. Το αποτέλεσμα των βελονιών πρέπει να είναι έτσι (-----).
     
  5. Κόψτε δύο κύκλους από τσόχα άσπρη για τα μάτια. Πώς να βάλετε ένα τερατάκι με κοφτερά δοντάκια στο σκισμένο τζην του παιδιού σας!
     
  6. Ράψτε την απάνω στο τζην με διακοσμητικές βελονιές όπως π.χ. βλέπετε στην εικόνα. Μπορείτε βέβαια και να αυτοσχεδιάσετε!!
     
  7. Και το τερατάκι σας είναι έτοιμο!!!!!

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+