Ντυθείτε Ντοματάκι

Αυτό το χαριτωμένο κουστούμι το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μεγάλο κόκκινο φούτερ! Ούτε ράψιμο ούτε τίποτα!!

Υλικά:

κόλλα για υφάσματα,( δεν είναι υποχρεωτική)
μεζούρα
λεπτή αυτοκόλλητη καρίνα ( δεν είναι υποχρεωτική)
Κλωστή βελόνα
ψαλίδι
Κοκκινο Φούτερ
Πράσινη τσόχα
Μπαστουνάκια σενίλ πράσινο

Πως θα το φτιάξετε:

1. Βρείτε ένα μεγάλο κόκκινο φούτερ. Κόψτε τα μανίκια, διπλώστε τα ξέφτια, αν υπάρχουν, και κολλήστε από μέσα. Φοδράρετε από μέσα με λεπτή αυτοκόλλητη καρίνα (σιδερώστε και θα κολλήσει) ώστε να στέκεται φουσκωμένη η ντομάτα. Αν το φούτερ έχει στρίφωμα περάστε από μέσα λαστιχάκι. Αν όχι διπλώστε το στρίφωμα και ράψτε το, ή γαζώστε στο κάτω μέρος λάστιχο ελαφρά τεντωμένο. Αν δεν θέλετε να ράψετε πιάστε το στρίφωμα κατά διαστήματα με μικρές παραμάνες

2. Πάρτε ένα κομμάτι πράσινη τσόχα περίπου μισό μέτρο. Κόψτε τις άκρες ώστε να γίνει στρογγυλό. Διπλώστε το στα τέσσερα. Κόψτε μία στρογγυλάδα στην μύτη ώστε να μπαίνει το κεφάλι του παιδιού. Στο φαρδύ κάτω μέρος κόψτε μύτες για να σχηματιστούν τα φυλλαράκια όπως βλέπετε στην εικόνα.

3. Καπέλο: Μετρήστε το κεφαλάκι του παιδιού και κόψτε το ένα μανίκι του φούτερ σε κομμάτι που να του χωράει, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκατοστά. Σουρώστε την κορυφή του καπέλου και στερεώστε με ένα μπαστουνάκι σενίλ πράσινο για να σχηματίσετε το κοτσάνι.  

4. Κόψτε άλλο ένα μικρό κομμάτι τσόχα πράσινη σαν κύκλο. Διπλώστε το και αυτό στα 4 και κόψτε την ακρούλα. Μετά κόψτε πάλι γύρω γύρω σαν φύλλα. Στερεώστε το στο σενίλ και κολλήστε.

Η ζουμερή ντοματούλα είναι έτοιμη! 

Αν δεν έχετε κόκκινο φούτερ αλλά κίτρινο μπορείτε να ντυθείτε λεμόνι αν έχετε πράσινο μπορείτε να ντυθείτε πράσινο μύλο . Φαντασία να έχετε και μπορείτε να κάνετε τα πάντα

Καλή διασκέδαση

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+