Καρφίτσα τριαντάφυλλο

Φτιάξτε όμορφα τριαντάφυλλα για να στολίσουν την μπλούζα ή το φόρεμα σας.

λουλουδένιες καρφίτσες Υλικά

 • Τσόχα σε χρώματα που προτιμάτε
 • Ψαλίδι
 • Συρματάκι για χειροτεχνία
 • Μολύβι
 • παραμάνα
 • Χάντρες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

 1. Κόψτε 5 τετράγωνα από τσόχα το καθένα λίγο μικρότερο από το προηγούμενο.  
 2. Τοποθετήστε τα τετράγωνα το ένα πάνω στο άλλο από το μεγαλύτερο (κάτω κάτω) μέχρι το μικρότερο. Το κάθε τετράγωνο πρέπει να είναι έτσι τοποθετημένο ώστε οι γωνίες του να προεξέχουν και να δίνουν την εντύπωση πέταλων λουλουδιού.  
 3. Μετά κάνετε δύο μικρά σημαδάκια με στυλό στο επάνω πέταλο, που να απέχουν 2-3 εκατοστά το ένα από το άλλο (στο κέντρο) (1 με 1,5 εκατοστό από το κέντρο δεξιά και αριστερά). Πιέστε δυνατά το στυλό ώστε να μαρκάρει και την τσόχα των παρακάτω πετάλων.
 4. Πριν φύγουν τα σημαδάκια σημειώστε τα με στυλό στο κάθε κομμάτι.
 5. Με τη μύτη ενός ψαλιδιού και τη βοήθεια ενός μεγάλου κάνετε από 2 τρυπούλες σε κάθε πέταλο εκεί που είναι τα σημαδάκια.  
 6. Κόψτε ένα κομμάτι σύρμα 8-10 εκατοστά.  
 7. Διπλώστε το σύρμα στη μέση και περάστε το από τις τρύπες του μικρότερου πέταλου.
 8. Προχωρήστε περνώντας το σύρμα και από τα άλλα κομμάτια, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο.
 9. Αν θέλετε να προσθέσετε και φύλλα, κόψτε ένα τρίγωνο κομμάτι τσόχα τόσο μεγάλο που να ξεπερνάει το λουλούδι.Κάνετε και σε αυτό 2 τρυπούλες και περάστλουλουδένιες καρφίτσες ε το σύρμα τελευταίο.
 10. Στην μία άκρη στερεώστε την σταθερή πλευρά της  παραμάνας.  
 11. Στερεώστε στριφογυρίζοντας τις δύο άκρες του σύρματος στη βάση του λουλουδιού, όσο πιο σφικτά γίνεται.  Έτσι θα πιέσει το κέντρο του λουλουδιού και θα το κάνει πιο ανάγλυφο.
 12. Κόψτε το σύρμα που περισσεύει και διπλώστε τις άκρες κάτω από την παραμάνα προς την τσόχα.
 13. Κοιτάξτε τι ωραίο δώρο μπορείτε να κάνετε στη μαμά ή στη γιαγιά!   

Περισσότερες ιδέες
 

 • Για να φτιάξετε περισσότερα είδη από λουλουδένιες καρφίτσες μπορείτε να κόψετε την τσόχα σε αστεράκια αντί για τετράγωνα. Επίσης οβάλ σαν πέταλα λουλουδιών. Θα ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες.

 • Επίσης μπορείτε να προσθέσετε χάντρες στο κέντρο του λουλουδιού για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Θα περάσετε πρώτα τις χάντρες στο σύρμα και μετά τα πέταλα. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλο ένα κομμάτι σύρμα με χάντρες ώστε να σχηματιστεί ένα Χ, και να το στερεώσετε πίσω από το πρώτο πέταλο.

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+