Παιχνιδοκαμώματα για μικρούς & μεγάλους - Εργαστήρι παιχνιδιού & φαντασίας

Συμπληρώνοντας 10 συναρπαστικά χρόνια κοντά σας και έχοντας αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες από την ενασχόληση με την εμψύχωση & την ψυχαγωγία μικρών & μεγάλων, συνεχίζουμε τις δράσεις μας στο «εργαστήρι παιχνιδιού & φαντασίας».

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το κόστος των εργαστηρίων στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, επιλέγοντας πάντα για εισηγητές μας τους πιο εξειδικευμένους επαγγελματίες της αγοράς.

Ελάτε να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά και να μοιραστούμε μαζί σας το κέφι, την πείρα και την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε.

Επιλέγοντας μέσα από πολλές διαφορετικές δράσεις και θεματικές ενότητες, που απευθύνονται σε μικρούς & μεγάλους, με κοινό στόχο να διασκεδάσουμε, να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας, να ενεργοποιήσουμε την έμπνευσή μας, να «ξυπνήσουμε» τη δημιουργικότητα και την παιχνιδιάρικη διάθεσή μας!

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά το εργαστήρι μας, να μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες και τους συνεργάτες μας, να ανακαλύψετε ποιο πρόγραμμα ταιριάζει καλύτερα σε σας ή στο παιδί σας και να βιώσετε μία «περιπετειώδη» περιήγηση στον κόσμο της φαντασίας, της γνώσης και της τέχνης!

Προγράμματα εργαστηρίου:

Για παιδιά:          

• Εβδομαδιαία καλλιτεχνικά εργαστήρια
• Εποχιακά εργαστήρια
• Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία
                                   

Εβδομαδιαία εργαστήρια 2012-13 – οι εγγραφές άρχισαν!

Έναρξη μαθημάτων: 1η Οκτωβρίου 2012

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.00 – 18.00

1. Κι όλα γίνονται αλλιώς…

Υπάρχουν πόλεις με κόκκινα και πράσινα σπίτια;  Άνθρωποι-πουλιά;  Ήχοι μαγικοί;  Ξόρκια για τη λύπη;  Ναι, υπάρχουν!  Η ανθρώπινη φαντασία είναι ικανή να γκρεμίζει και να πλάθει τον κόσμο ξανά από την αρχή.  Με χρώματα, με νότες, με λέξεις, με χορευτικές τελετές…

Ένα πρόγραμμα που εισάγει τα παιδιά στις πρωταρχικές έννοιες και τεχνικές των εικαστικών και παραστατικών τεχνών, της μουσικής, της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας και φιλοδοξεί να τα μυήσει στην ιεροτελεστία της δημιουργίας.

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό εργαστήρι, που κάθε μήνα  έχει ως θέμα ένα διαφορετικό είδος τέχνης αλλά στο σύνολο του έναν κοινό στόχο: να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά ότι η τέχνη μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο μέσο αυτοέκφρασης, επικοινωνίας και ερμηνείας των αντιφατικών συναισθημάτων και εμπειριών που βιώνουμε.

Απευθύνεται σε παιδιά: 5 - 7 χρονών
Διάρκεια προγράμματος: 8 μήνες (1 ώρα την εβδομάδα)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά
Κόστος προγράμματος: 50 €

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.00 – 19.00

2. Φτιάχνω τον κόσμο με τα χέρια μου!

Το εργαστήρι  βασίζεται στην πρωτόγονη χαρά της ποίησης και μεταποίησης αντικειμένων και υλικών, στην εσωτερική ανάγκη για προσωπική παρέμβαση και μεταμόρφωση του περιβάλλοντός μας και στην επιθυμία εκτόνωσης της δημιουργικής μας ορμής.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικιλόμορφα υλικά, ύφασμα, πηλό, γυαλί χαρτί, πέτρες κ.ά., να μάθουν τα όρια, τις δυνατότητες και τις τεχνικές επεξεργασίας τους και να τα μετουσιώσουν σε χρηστικά αντικείμενα ή σε μικρά, προσωπικά έργα τέχνης.

Απευθύνεται σε παιδιά: 6 - 9 χρονών / 9 - 12 χρονών
Διάρκεια προγράμματος: 8 μήνες (1 ώρα την εβδομάδα)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά
Κόστος προγράμματος: 50 €

 

ΠΕΜΠΤΗ 16.00 – 17.00

3. Όλου του κόσμου τα παιχνίδια!

Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς το παιχνίδι;  Χωρίς αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία που προσφέρουν κάθε φορά, οι εναλλασσόμενοι ρόλοι, η αναμέτρηση με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με την τύχη;

Το εργαστήρι ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο, αποκαλύπτει τους ποικιλόμορφους τρόπους που έχουν μηχανευτεί τα παιδιά, σε διαφορετικούς τόπους και εποχές, για να επικοινωνούν και να διασκεδάζουν και χαρτογραφεί την ιστορία του παιχνιδιού.  Από το αρχαίο συριακό kalaha και το περσικό σκάκι έως το ιαπωνικό origami και από τα αρχαιοελληνικά πεντέλιθα και το  παραδοσιακό τζαμί έως το σύγχρονο jenga!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη χαρά του «παίζειν» και στις άπειρες μορφές και παραλλαγές με τις οποίες αυτό κατορθώνει να ενεργοποιεί, παράλληλα, το μυαλό, το σώμα και την ψυχή των παιδιών.

Απευθύνεται σε παιδιά: 6 -11 χρονών
Διάρκεια προγράμματος: 8 μήνες (1 ώρα την εβδομάδα)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά
Κόστος προγράμματος: 45 €

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: 

Δερβενίων 43, Αθήνα

Πόλη: