Η Σολομώντεια Λύση

Το έργο έχει σταματήσει να παίζεται!!!

Μετά την επιτυχία της παράστασης στη Θεσσαλονίκη την θεατρική περίοδο 2009-2010, το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει στην Αθήνα στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ- Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς το έργο «Η Σολομώντεια Λύση», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου με τους: Φώτη Σπύρο,  Κατερίνα Μάντζιου,  Χρήστο Συριώτη, Μανώλη Ιωνά, Δημήτρη Ζωγραφάκη, Παυλίνα Χαρέλα, Δώρα Σαμψώνα και τον Δημήτρη Παλαιοχωρίτη


Βασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου μ.Χ.αι. «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», απ'όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του.

Πριν από περίπου 50 χρόνια ο Μπέρτολτ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό παραμύθι και το έκανε θεατρικό έργο για μεγάλους. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος πήρε αυτό το έργο και το ξαναέκανε παραμύθι για παιδιά. Ένα έργο-ύμνο στην αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη.

Η Σολομώντεια ΛύσηΟ κύκλος με την κιμωλία είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές, εγκαταλείπει το μωρό της. Το βρίσκει η υπηρέτριά της και αποφασίζει να το πάρει για να το γλιτώσει από τους διώκτες του. Κυνηγημένη πλέον και αυτή, υποφέρει τα πάνδεινα προκειμένου να του εξασφαλίσει μια στέγη και λίγο γάλα. Μια αληθινή αγάπη αναπτύσσεται στο παιδί και στη θετή του μητέρα. Μετά από χρόνια το καθεστώς αλλάζει και το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιούσιας. Τότε εμφανίζεται  η φυσική του μητέρα και το διεκδικεί..

Και ο «ιδιόρρυθμος» δικαστής Αζντάκ θα κάνει το πείραμα:

Βάζει το παιδί στη μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο μητέρες να το τραβήξουν προς το μέρος τους, πιάνοντας από ένα χεράκι του η καθεμία.

Όποια νικήσει θα πάρει το παιδί....

Το δραστήριο Θέατρο Σοφούλη γιορτάζει τα δέκα χρόνια σταθερής προσφοράς και δημιουργίας στο θέατρο για παιδιά με μια εντυπωσιακή παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Ένα υπέροχο σκηνικό, πρωτότυπη μουσική, τραγούδια και χορός, συμμετοχή των παιδιών σε ένα έργο που μιλά για την αληθινή αγάπη και τη συλλογικότητα - τα μόνα αντίδοτα σε έναν κόσμο εγωιστικό και συμφεροντολογικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Γιάννης ΚαλατζόπουλοςΗ Σολομώντεια Λύση

Μουσική: Δημήτρης Λέκκας

Σκηνικά-Κοστούμια: Βαλεντίνο Βλάσης Βαλάσης

Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Φώτης Σπύρος,  Κατερίνα Μάντζιου,  Χρήστος Συριώτης, Μανώλης Ιωνάς, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Παυλίνα Χαρέλα, Δώρα Σαμψώνα, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης

Διάρκεια παράστασης : 90 Λεπτά

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

12 ευρώ (10 Ευρώ για γκρουπ)

Ώρες λειτουργίας: 

κάθε Κυριακή 11.30 και 15:00 και καθημερινές για σχολεία

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ : 210 7488881, 210 7488882

Διεύθυνση: 

ΑΝΕΣΙΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Αθήνα

Πόλη: