«Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα» της Κλωντίν Γκαλεά

Το έργο έχει σταματήσει να παίζεται!!!

Πρεμιέρα το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 κάνει την πρεμιέρα της η Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ με το εξαιρετικό και πρωτοποριακό για την Ελληνική παιδική δραματουργία θεατρικό έργο “Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα” της γαλλίδας μυθιστοριογράφου και θεατρικής συγγραφέως Κλωντίν Γκαλεά (Claudine Galea).

Η συγγραφέας, βραβευμένη με το Grand Prix de Littérature Dramatique 2011, είναι γνωστή στην Ελλάδα από τη μετάφραση στα γαλλικά μαζί με τη Δήμητρα Κονδυλάκη του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη “Ο κυκλισμός του τετραγώνου”.

Στη δική της “Κοντορεβυθούλα”, εμπνέεται από τον διάσημο μύθο αλλά γράφει για τους μικρούς θεατές ένα ολόφρεσκο, σύγχρονο κείμενο όπου μέσα από μία ανάλαφρη ματιά, μιλάει με αισιοδοξία και χιούμορ για θέματα σημαντικά που αφορούν στις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς τους.

Μ΄ ένα δώρο-έκπληξη και συντροφιά τις έξι άτακτες αδερφές της, η μικρή Βιολέττα θα οδηγήσει μια πληγωμένη συμμαθήτριά της να ξεπεράσει την αποξένωση, τη σκληρότητα και τη μοναξιά ενώ επτά μαγικά βότσαλα θα τη βοηθήσουν να χαράξει το προσωπικό της μονοπάτι στη ζωή. Σ’ αυτό το ονειρικό ταξίδι, όλοι οι ήρωες γεννιούνται μέσα από τη φαντασία της με φαντασμαγορικές εικόνες video art, ήχους και μουσικές.

«Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα» της Κλωντίν ΓκαλεάΕίναι ένα έργο ποιητικό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ιδωμένο με ευαισθησία μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού, που απευθύνεται όχι μόνο στους μικρούς θεατές αλλά και στους γονείς τους, οι οποίοι μερικές φορές, με την υπερπροστατευτικότητα και την υπερβολική τους φροντίδα, άθελά τους δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυξίας απ΄ όπου τα παιδιά επιθυμούν να δραπετεύσουν. Είναι ένας ύμνος στην αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη που τόσο συχνά αναπτύσσουν τα παιδιά στις μεταξύ τους σχέσεις.

Η παράσταση διαρκεί 45΄και συνοδεύεται από 30 λεπτών θεατρικό παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικροί θεατές ανακαλύπτουν τα μηνύματα του έργου και εισάγονται στην ιδιαίτερη αισθητική του Τρένου-Θεάτρου.

Η μετάφραση είναι της Δήμητρας Κονδυλάκη, η σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, σκηνοθετική επιμέλεια εικόνας Alessandro Spiliotopulos, σκηνογραφική επιμέλεια Βασίλη Παφίλη, κοστούμια Δανάης Κουρέτα, μουσική Άλκηστις Ραυτοπούλου, ηχητικά εφφέ Άλκηστις Ραυτοπούλου - Φώτη Μυλωνά, χορογραφία Ζωής Χατζηαντωνίου, φωτισμοί Γιάννη Δρακουλαράκου με βοηθό σκηνοθέτη την Dubravka Franz Spiliotopoulou.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Κλίνης, Δάφνη Καφετζή. Στον ρόλο της Κοντορεβυθούλας η Έλενα Μεγγρέλη.

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Γενική Είσοδος 12 € Σχολεία 7 €

Ώρες λειτουργίας: 

Σάββατο στις 5.00 μ.μ. & Κυριακή στις 12.00 μ.μ. Παραστάσεις για σχολεία καθημερινές στις 10.00 π.μ.

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων: Τηλ 210-5298922 / 6937-604988

Διεύθυνση: 

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ» Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ.
ΤΡΕΝΟΘΕΑΤΡΟ Μακρυγιάννη 5, Μετρό Ακρόπολη Τηλ/fax 210-9243609

Πόλη: