«Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη 2ος χρόνος επιτυχίας, στο Θέατρο Κ. Βασιλάκου

 Θέατρο: «Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη 2ος χρόνος επιτυχίας, στο Θέατρο Κ. Βασιλάκου

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», έργο που δεν χρειάζεται συστάσεις, το αγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων θα παίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την ανεπιφύλακτη αποδοχή του από παιδιά, γονείς και δασκάλους που το παρακολούθησαν πέρυσι. Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων της Άλκης Ζέη ζωντανεύει, σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά.

Το έργο γράφτηκε στο Παρίσι, όπου η Άλκη Ζέη ζούσε αυτοεξόριστη με την οικογένειά της την περίοδο της Δικτατορίας.

Η κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου. Τα πάντα αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη. Κι ενώ ο πόλεμος στην αρχή τον ενθουσιάζει με τα σπαθιά, τις νίκες και τους ήρωες, τα τέσσερα χρόνια που ακολουθούν θα του δείξουν το πραγματικό πρόσωπό του. Ο Πέτρος θα ζήσει απίστευτες δυσκολίες, θα ωριμάσει, θα πάρει σπουδαίες αποφάσεις, θα αντισταθεί, θα καταλάβει τι σημαίνει αξιοπρέπεια, αγώνας και πατρίδα. Ένας μεγάλος περίπατος γεμάτος περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα τον οδηγήσει στην πολυπόθητη μέρα της απελευθέρωσης.

Η Άλκη Ζέη, με αφορμή τις ιστορίες από τη ζωή της που διηγούταν κάθε βράδυ στα παιδιά της, καταθέτει μέσα από τα μάτια του μικρού Πέτρου μία μοναδική μαρτυρία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Με την απαράμιλλη γραφή της που συνδυάζει τη δραματικότητα με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, δημιουργεί ένα μοναδικό σύμπαν με όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας τα τέσσερα αυτά χρόνια: την κήρυξη του πολέμου, την ήττα, τις δυσκολίες της κατοχής, την αντίσταση και την απελευθέρωση. Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου είναι ένα σπουδαίο μάθημα νεότερης ιστορίας ιδωμένης με μοναδική ευαισθησία και τρυφερότητα μέσα από την συναρπαστική πορεία του μικρού Πέτρου.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς, Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης,Τάκης Τζαμαργιάς, Σκηνικά - Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου, Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός, Στίχοι: Νέβι Κανίνια, Κίνηση: Φρόσω Κορρού, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Video: Χρήστος Δήμας, Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Βλαχοπαναγιώτη, Φωτογράφος παράστασης: Μωρίς Γκορμεζάνος.

Διανομή ρόλων (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Γεωργαλάς, Νίκος Δερτιλής, Πάνος Κορογιαννάκης, Αννίτα Κούλη, Διονύσης Λάνης, Γιάννης Λασπιάς, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν, Δανάη Μικέδη – Προδρόμου, Παναγιώτα Μπιμπλή, Αντουανέτα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Φουρλής

Παραστάσεις για σχολεία, καθημερινές στις 10.00 τηλέφωνο κρατήσεων: 6944310 395 ή με email: m.tolipromodept@gmail.com Μετά την πρώτη επιβεβαίωση της κράτησης σας θα σας σταλεί υλικό για την τάξη πριν και μετά την παρακολούθηση της παράστασης.

Από 4/10 και κάθε Κυριακή για όλη την οικογένεια, στις 11:30 & 15:00.

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Κόστος: 

από 10€

Διεύθυνση: 

Θέατρο Κ. Βασιλάκου

Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών
τ.κ. 10 435, Κεραμεικός,

Αθήνα

Τρόποι επικοινωνίας: 

Προπώληση: Viva.gr

Κρατήσεις Θέσεων στο τηλ. 211 - 01 32 002 ~ 005 Ώρες ταμείου 13.00-21.00 Εισιτήρια: Νεανικό (κάτω των 17): 10€, Ενήλικες:12.

Για ομαδικές κρατήσεις, τηλ. επικ.: 6944 310 395.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Κυρ, 09/10/2022 - 11:30

Άλλα άρθρα