Κοκκινοσκουφίτσα Στο δάσος των παραμυθιών

 Θέατρο: Κοκκινοσκουφίτσα  Στο δάσος των παραμυθιών

Η παράσταση έχει σταματήσει να παίζεται

Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των παραμυθιών, μια πρωτότυπη απόδοση του αγαπημένου παραμυθιού μικρών και μεγάλων, κάνει πρεμιέρα στην παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Ιντεάλ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Ένας σύγχρονος, μαγικός και παραμυθένιος κόσμος έρχεται να παρασύρει όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, που θα ανατρέψει όλα τα στερεότυπα της πασίγνωστης ιστορίας.

Η Κοκκινοσκουφίτσα διασχίζει το δάσος των παραμυθιών. Στον δρόμο της συναντά ψάρια που πετούν, έναν κυνηγό δάσκαλο του καράτε, κούκλες που φορούν μάσκες, αλλά κι έναν λύκο χορευτή! Δεν πειράζει που φοβάται. Ξέρει, ότι αν καταλάβει τον φόβο της και τον αγκαλιάσει, αυτός θα υποχωρήσει. Μαθαίνει σιγά σιγά ότι μέσα από την επαφή της με όλους τους ήρωες του παραμυθιού, ακόμα και με τον “κακό” λύκο, θα προχωρήσει πιο ώριμη στον δρόμο της ενηλικίωσης. Αρκεί να πιστέψει στον εαυτό της. Άλλωστε, πόσο κακός είναι, αλήθεια, ο λύκος (που κρύβεται μέσα μας); Συνοδοιπόροι σε αυτό της το ταξίδι οι μικροί θεατές, που συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, βοηθώντας τη μικρή ηρωίδα να αποφύγει τις κακοτοπιές και να ανακαλύψει το αληθινό νόημα της διαδρομής της. Μονάχα η ελπίδα για το μέλλον μπορεί να τη στηρίξει στις αντιξοότητες που συναντά. Και τα μικρά παιδιά είναι πάντα οι καλύτεροι πρεσβευτές της. 

Μέσα σε κάθε παραμύθι ζει μια ερώτηση. Και οι ερωτήσεις που παραμένουν διαχρονικές, σηματοδοτούν και την αξία των παραμυθιών που τις έθεσαν. Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας έχει τις ρίζες της σε ευρωπαϊκά λαϊκά παραμύθια της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Υπολογίζεται ότι συναντώνται τουλάχιστον 70 παραλλαγές της ιστορίας ανά τον κόσμο. Με αναφορές στον Σαρλ Περρώ, τους  αδερφούς Γκριμ, τον ιστορικό Άντριου Λάνγκ, τον συγγραφέα Έγκμπερτ της Λιέγης, η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των παραμυθιών, σε απόδοση και σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου,  είναι μια παράσταση με πρωταγωνιστές τις θεατρικές μάσκες και τις μαριονέτες. Τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής ενσαρκώνουν όλους τους ήρωες του παραμυθιού, ενώ όλοι μαζί σαν κουκλοπαίχτες ερμηνεύουν την Κοκκινοσκουφίτσα, καθώς χειρίζονται μια μεγάλη κούκλα τύπου Bunraku. Μέσα από τη ζωντανή αφήγηση, η παράσταση έρχεται να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζοντας μια μικρογραφία της ζωής ενός ανθρώπου, βοηθώντας τα μικρά παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους αναγνωρίζοντάς τους. Ενθαρρύνοντάς τα να πορεύονται με ελπίδα και να ανακαλύπτουν διαρκώς τον εαυτό τους με πίστη και αγάπη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Μάσκες:

 Έλενα Μαυρίδου

Δραματουργική επεξεργασία:

 Έλενα Μαυρίδου σε συνεργασία με τον θίασο

Σκηνικά - Κοστούμια - props:

Γεωργία Μπούρδα

Σχεδιασμός φωτισμών:

Περικλής Μαθιέλλης

Μουσική επιμέλεια:

Γιώργος Μαυρίδης

Κατασκευή κούκλας:

Στάθης Μαρκόπουλος

Βοηθοί σκηνοθέτιδος:

Ιωάννα Πιταούλη, Γιάννης Σίμος

Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου:

Έλενα Εξαδακτύλου

Φωτογραφίες- Bίντεο:

Πάτροκλος Σκαφίδας

Σχεδιασμός - Γραφιστική επιμέλεια:

Θωμάς Παπάζογλου

Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Βασίλης Κουλακιώτης, Γιάννης Κατσιμίχας, Γιάννης Σίμος

Διάρκεια: 60’

Πληροφορίες - Κρατήσεις:

210 4830330

 

Κράτηση Εισιτηρίων

https://www.viva.gr/tickets/theater/kokkinoskoufitsa-sto-dasos-ton-paramythion/

 

FB: Horos Theatre Company

Website: https://horostheatre.gr/

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Κόστος: 

Τιμές Εισιτηρίων από 9€ έως 14€

Διεύθυνση: 

Ιντεάλ, Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 4830330

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Κυρ, 20/02/2022 - 15:15
Κυρ, 27/02/2022 - 15:15
Κυρ, 06/03/2022 - 15:15
Κυρ, 13/03/2022 - 15:15
Κυρ, 20/03/2022 - 15:15
Κυρ, 27/03/2022 - 15:15
Κυρ, 03/04/2022 - 15:15
Κυρ, 10/04/2022 - 15:15

Άλλα άρθρα