"Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες" στο Θέατρο Σοφούλη

Η παράσταση έχει σταματήσει να παίζεται 
 
Πρόκειται για μια επανάληψη της περσινής της παραγωγής "Για μιαν Ελένη..", εμπλουτισμένη όμως με κείμενα που εξιστορούν όλα τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου από την αρχή ως το τέλος του, βασισμένα στα έπη του Τρωικού Κύκλου (Κύπρια Έπη, Ιλιάδα, Αιθιοπίδα, Μικρά Ιλιάδα, Ιλίου Πέρσις, Νόστοι, Οδύσσεια). 
 
Η jazz μουσική, τα τραγούδια, οι χορογραφίες, η χιουμοριστική προσέγγιση, αλλά και η συγκίνηση που συνθέτουν την εικόνα της παράσταση αποτελούν έναν διαφορετικό και ενδιαφέροντα τρόπο γνωριμίας και προσέγγισης των παιδιών με τον Όμηρο, αλλά και τα υπόλοιπα έπη του Τρωικού κύκλου. 
 
Τα παιδιά μέσα από τη θεατρική εμπειρία μαθαίνουν ευχάριστα για τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, αποτυπώνουν εύκολα τις πληροφορίες για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, και προβληματίζονται πάνω στις αφορμές και στις πραγματικές αιτίες των πολέμων, που βάλλουν διαχρονικά την ανθρωπότητα. Σε αυτήν ακριβώς την παιδαγωγική βάση κινείται η παράσταση, χρησιμοποιώντας μάσκα, σωματικό θέατρο, διαδραστικά στοιχεία και μουσική, επιδιώκοντας να φέρει στην επιφάνεια ερωτήματα και θέσεις που θα λειτουργήσουν καταλυτικά για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και την απόκτηση της γνώσης μέσα από το χιούμορ και το γέλιο.
 
Ταυτότητα Παράστασης: 
 
Κείμενο: Μάρι Χεκιμιάν 
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου 
Πρωτότυπη μουσική: Αγγελική Κωστάκη 
Χορογραφίες: Μαριλένα Πιστέντη 
Σκηνικά – Κοστούμια: Αγγελική Κουρμουλάκη 
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης.
 
Ερμηνεύουν σε διπλές διανομές οι: Άγγελος Γουγούσης, Σίσσυ Δαμδούμη, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Αγγελική Κωστάκη, Δέσποινα Σαρόγλου, Γιάννης Τσιακμάκης και Μάρι Χεκιμιάν. 
 
Από 13 Οκτωβρίου 2018 και κάθε Σάββατο στις 18:30.
 
 
Εισιτήρια:
Γενική Είσοδος: 8€.
 
Καθημερινές για σχολεία (Τηλ Πληροφοριών 6979 720 605).
 
Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 423 925
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Κόστος: 

Γενική Είσοδος: 8€

Διεύθυνση: 

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Καλαμαριά
 

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 423 925

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Σάβ, 13/10/2018 - 18:30

Άλλα άρθρα